Otomobillerin arttığı dünyada trafik büyük bir sorun olmaya başladı. Küçük Avrupa şehirleri için mobilite çözümleri arayan markalar da daha küçük ve pratik araçlar geliştirmeye başladılar. Bunlardan biri olan Citroen Ami’de ülkemizde filolara satışa sunuldu.

Mobilite çözümleri geleceği bizlere göstermeyi başarıyor. Bunun nedeni ise artan emisyonlar sonucunda düşen hava kalitesi ve şehirlerde otomobillerin yaratmış olduğu trafik. Durum böyle olunca da paylaşımlı otomobiller ya da küçük taşıtlar markaların geliştirmeleri arasında yer almaya başladı. Citroen’de bu durumun farkında olacak ki Ami gibi küçük bir aracı geliştirmiş ve Avrupa’da çok uygun fiyata herkesin sahip olmasını hedeflemiş.

Ami Fransızca’da arkadaş anlamına gelen kelime. Bu ismi Citroen gerçekten sizin arkadaşınız olacak bir araç için kullanmış. Araç diyorum çünkü Citroen bile Ami’yi otomobil olarak adlandırmıyor. Mobilite çözümü olarak görülen otomobil sonunda ülkemizde yerini aldı. Ancak şimdilik sadece filolar için satışta.

Küçük yapısı sayesinde her alana girebilen, elektrikli taşıt olarak ruhsatlandırılması nedeniyle 16 yaşından itibaren B1 sınıfı ehliyet ile kullanılabilen Citroen Ami, İstanbul gibi park sorunu olan bir şehirde inanılmaz pratik bir çözüm olacak gibi. Tamamen kapalı yapısı, ısıtıcılı fan sistemi gibi detaylar sayesinde çok soğuk kış günleri dışında kullanabileceğiniz taşıtın en büyük avantajı ise işletim maliyeti.

Önü arkası ve sağ sol tarafı birebir aynı olarak tasarlanan otomobilin parçalarını bulmak o kadar kolay bir hale gelmiş ki, her hangi bir sorun yaşadığınızda anında parça değişimi yapabileceksiniz. Böyle güzel detaylara sahip olan Citroen Ami’nin bir diğer avantajı ise bir telefonu şarj eder gibi evden şarj edebiliyor olmanız.

8 beygir gücünde 40 Nm torka sahip bir elektrikli motora sahip olan Citroen Ami, sadece 220V prizden şarj oluyor ve bu süre sadece 3 saat. 3 saatlik şarj sayesinde 75 km yol gidebilen otomobilin, kötü yanıysa 45 km/s hızı geçmiyor oluşu. Bu nedenle otoyolları kullanamayan Citroen Ami, İstanbul için köprüden de geçemiyor.

Kullanım maliyetlerine geldiğimizde ise 100 km’de 8 lira gibi bir tüketime sahip olan Citroen Ami, inanılmaz ekonomik bir otomobil olmayı başarıyor. Ülkemizde filo kiralama firmaları, pazarlama faliyeti yapan firmalar gibi filo alımı yapan markalara satışta olan Citroen Ami’nin çok yakında kargo versiyonu da ülkemizde satışa sunulacak.

Şu an perakende satış fiyatı belli olmayan Citroen Ami, Mart 2022’de bireysel satışlara açılacak. Yaptığımız hesaplara göre 10 bin Euro gibi bir fiyata ülkemizde satışa sunulacak olan otomobilin küçük yerlerde yaşayanlar için mükemmel bir çözüm olacağını söylebiliriz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir