Türkiye’nin en büyük otomotiv şirketlerinden RS Otomotiv Grubu, ikinci el araç pazarının gelişmesinde önemli roller üstlenen oto ekspertiz pazarına Türkiye’de ilk olan teknolojilerle giriş yaptı. Ülkemizde ilk ve tek olarak MR cihazıyla oto ekspertiz ve check-up hizmeti sunan RS Oto Ekspertiz, bu yenilik sayesinde otomobillerin kaporta ve boyalarındaki hasarları, onarım işlemlerini ve boya kalınlıklarını, üzerinde bulunan IR termal kamera ve özel halojen ışıklar yardımıyla daha net ve anlaşılabilir bir rapor sunabiliyor.
Ülkemizin köklü otomotiv şirketlerinden RS Otomotiv Grubu, oto ekspertiz sektörüne giriş yaptı. 40 yıllık hasar onarımı ve servis tecrübesine sahip olan şirket, bu tecrübeyi yeni nesil cihazlarla birleştirerek oto ekspertiz pazarına katma değer sağlayacak. Geçtiğimiz yıl ekonomideki gelişmelere rağmen 7,5 milyon ikinci el aracın satıldığını ve bu sayının istikrarlı bir atmosferde 2022 yılında 9 milyon bandına ulaşabileceğini söyleyen RS Otomotiv Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Ünal Ünaldı, tüm ikinci el araç satışlarında oto ekspertiz raporunun zorunlu kılınması durumunda, sektördeki rekabetin daha da artacağını ve geleneksel yöntemlerin dışında teknolojiden de faydalanılması gerektiğinin altını çizdi.
MR cihazı ve elektronik şasi kontrolüyle yeni nesil ekspertiz
Araç alım satımlarında, oto ekspertiz süreçlerindeki en büyük problemlerden birisi olarak görülen teknik uzman görüşlerindeki farklılıklar, tüketicilerin güvenini zedelerken, doğru sonuca ulaşmak adına insan faktörünü en aza indirerek objektif ve güvenilir sonuçlar elde etmek adına RS Oto Ekspertiz Türkiye’de ilk kez MR cihazıyla otomobillerdeki kontrolleri gerçekleştiriyor. Otomobillerin kaporta ve boyalarındaki hasarları, onarım işlemlerini ve boya kalınlıklarını, üzerinde bulunan IR termal kamera ve özel halojen ışıklar yardımıyla daha net ve anlaşılabilir bir rapor sunabiliyor.
Şasideki hasarlar can güvenliği için kritik
Bu sayede yorum farklılıkları ve usta-teknik kadronun gözden kaçıracağı hasar ve boyalar en aza indirgenirken, tüketiciler tarafından daha rahat ve anlaşılabilir rapor çıktısı alınıyor. Trafikteki can ve mal güvenliği için otomobilin bel kemiği olan şasi ise, geleneksel usta kontrolü yerine, yine Türkiye’de ilk kez elektronik şasi kontrolü teknolojisiyle gerçekleştiriliyor. RS Otomotiv Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Ünal Ünaldı “Yeni nesil ekspertiz olarak adlandırdığımız ve Türkiye’de ilk ve tek olan MR cihazımız sayesinde boya kontrollerinde hata payını en aza indirmeyi, elektronik şasi kontrol cihazımızla da şasi kontrollerinde insan faktörünü bir kenara bırakarak, tamamen teknik ve bilimsel yöntemlerle şasideki milimetrik sapmaları dahi tespit ederek iptidai şekilde tamir edilmiş güvensiz otomobilleri ortaya çıkarmayı hedefliyoruz.” derken, “40 yıllık hasar onarım tecrübemizi oto ekspertiz sektörüne aktararak hem tüketicilerin can güvenliği için çalışacak, hem de sektöre bir dizi yenilik kazandıracağız. Pazar payı hedefimiz ise yüzde 10.” açıklamasını yaptı.
Her ile en az bir yeni bayi geliyor, oto ekspertizde en büyük problem merdiven altı işletmeler Türkiye’de hali hazırda ortalama 3000 oto ekspertiz noktasının olduğunu ve sektördeki en büyük problemin merdiven altı işletmelerden kaynaklandığını söyleyen RS Oto Ekspertiz Marka Başkanı Sedat Uzun, neredeyse her 4 ekspertiz noktasından 3’ünün TSE belgesine sahip olmadığını ve regülasyonların gerekliliğine dikkat çekti. Özellikle geçmişinde ağır hasar olan araçların, şasi kontrollerinin sektörde bilinçsizce ve eksik yapıldığına dikkat çeken Uzun, ekipman kalitesi ve teknik kadro uzmanlığının TSE ve HYB belgeleriyle ancak zorunlu kılınabileceğini söyledi. RS Oto Ekspertiz Operasyonlardan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Necdet Demir ise başlangıçta İstanbul, Ankara, Bursa ve İzmir’deki 5 bayi ile yola çıktıklarını, yıl sonuna kadar franchise ile her ilde en az bir bayii hedefine ulaşmak istediklerini dile getirdi.
Bir yanıt bırakın