Otomobil dünyası çok değişik yerlere doğru gidiyor. Ancak markalar herkese hitap eden otomobiller yapma konusunda da kendini geliştiriyorlar. Audi’de bu gelişmeleri en güzel birleştiren markalardan. Bizlerde Audi’nin hem Coupe hem de SUV görümündeki aracı Q3 Sportback’i uzun uzun test ettik.

Dünyadaki otomobil algısı çok hızlı değişiyor. Süpersport otomobil üreten markalar bile artık SUV üretimine geçiyor ve bu sayede pazar paylarını çok arttırıyor. Audi ise bu konuya çok hakim olan markalardan. SUV ya da crossover segmentinde yaptıkları otomobiller ile dikkat çeken marka, şimdi ise coupe tasarıma sahip, daha fazla kitleye hitap eden SUVlar ile ön plana çıkıyor.

Q3 modeli uzun yıllardır üretilen D segmentindeki bir crossover. Ülkemizde uzun yıllardır 2.0 litre dizel ve benzinli motorları ile satılan otomobil, yenilenen yüzüyle birlikte, ülkemizde olan vergi standartlarına çok uyumlu olan 1.5 TSI motor ile sunuluyor. Yenilenen yüzündeki bir diğer özellik ise aracın artık coupe görünümlü versiyonunun bulunması. Q3 Sportback, alçalan tavan çizgisi, coupe otomobilleri andıran yapısı ile her yaşa ve her kitleye hitap edebiliyor. Ön tasarımından itibaren Q3’ten ayrılmaya başlayan otomobil, her noktasıyla sportifliğini ortaya çıkartıyor.

Ön taraftaki büyük hava girişleri, LED farları, piyano siyahı dodikleri, arka tampondaki güzel difüzör aracın en sportif detayları.

Dış tasarımından daha çok sürüş karakteri ve detaylarını anlatacağım otomobilin, iç mekandaki en güzel detayı ise koltukları. S-Line olan aracımızın koltukları sizi tam olarak kavrıyor ve spor bir otomobilde gibi hissetmenizi sağlıyor. Direksiyon ise delikli derisi sayesinde sizi gerçek bir spor otomobilde gibi hissettiriyor.

Sürüşe geçtiğinizde 1.5 litrelik TSI motor, S-Tronic yani DSG şanzıman ile çok daha efektif çalışıyor. Gücü yere aktarmakta hiç zorlanmayan otomobilin 18 inçlik jantları ve geniş tabanlı lastikleri sayesinde yol tutuşunuz da yeterli düzeyde oluyor. MQB Platformunda yükselen otomobilin şasi rijitliği ise fazlasıyla iyi. Ancak her MQB araçta olduğu gibi zorladığınızda önden kayma eğilimi gösteriyor. Bunu ise aracın çok üst limitlerinde yaşayabiliyorsunuz.

Q3 Sportback ile yaklaşık 1500 km gibi bir yol yapma şansımız oldu. Bunun 500 km’si çok sakin gidilirken, 500 km’si ise yüksek tempolu bir sürüştü. 1000 km’lik bu kullanımın ortalaması 7.1 litreydi. Sakin kullanımda ise 1.5 litrelik motorun en büyük harikası olan 2 silindir modu sayesinde 4.2 litre gibi bir değere ulaşabildik. Şehir içinde geçirdiğimiz 500 km’de ise aracın inanılmaz dikkat çektiğini söyleyebilirim.

Özellikle test aracımızın rengi ve piyano siyahı detayları aracın çok güzel görünmesini sağlıyor. Bunun dışında yakıt tüketimi ise şehir içinde 6.2 litre civarında oldu. Bu da Q3 Sportback’in ne kadar verimli bir motor sistemine sahip olduğunu gösteriyor.

Eğer hem sportif hem de SUV görünümünde nispeten uygun fiyatlı, tüm ihtiyaçlarınızı karşılayabilen bir otomobil sahibi olmak istiyorsanız Q3 Sportback bu konuda en mantıklı tercihler arasında yer alıyor.

Audi Q3 Sportback fiyatlarına buradan ulaşabilirsiniz.

One thought on “2022 Audi Q3 Sportback ; Hepsini Bir Arada Almanın Yolu”
  1. Sayenizde bir Audi Q3 sahibi oldum. Q3 Sportback almak için de can atıyorum. Teşekkürler.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir