Şubat ayı Türkiye Otomotiv Pazar raporunda bunun gibi birçok soruyu tek bir infografik altında topladık. Türkiye Otomotiv pazarında Şubat ayı bir önceki aya göre daha hareketli bir arz yaşadı. Online platformlarda satışa sunulan araç sayısı bir önceki Ocak ayına göre % 26 oranında artış gösterdi. 

SmartIQ’nun online verilerden hareketle oluşturduğu Şubat raporuna göre ortalama bir araç Türkiye’de 45 günde satılıyor. En hızlı araç satılan illerde İzmir birinci sırada yer alırken en çok araç İstanbul merkezli olarak satışa sunuluyor. Şubat ayında da satışa en çok konulan renk Beyaz olarak zirvedeki yerini koruyor. Araç alım satımında en kritik konulardan biri olan hasarsızlık konusunda ise Fiat markası % 93 ile en az hasarla satışa konulan markalar listesinde zirvede yer alıyor.

Diğer ilginç detayları bulacağınız “SmartIQ Şubat Otomobil Pazar Raporu” infografiğini bu basın bültenimizin ekinde sizlerle paylaşıyoruz. Bundan böyle siz medya profesyoneli dostlarımızla her ayın Otomotiv pazarında olup bitenleri kısa başlıklarla (Online mecralar için JPG, basılı mecralar için PDF) paylaşmaya devam edeceğiz. 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir