Türk otomotiv sektörünün 44 markasını çatısı altında barındıran Otomotiv Distribütörleri Derneği’nin (ODD) 36. Olağan Genel Kurul Toplantısı gerçekleştirildi. 2021 yılının detaylı otomotiv sektörü değerlendirmesinin ve 2022 yılı beklentilerinin paylaşıldığı Genel Kurul’da yeni Yönetim ve Denetleme Kurulu Üyelerinin seçimi de gerçekleşti.

ODD’nin kurulduğu 1987 yılından bu yana her yıl düzenlediği Genel Kurul toplantılarında iki yılda bir seçim yapılarak yeni Yönetim ve Denetleme Kurulu üyeleri belirleniyor.

29 Mart Salı günü Polat Renaissance Bosphorus’da gerçekleştirilen, Otomotiv Distribütörleri Derneği’nin (ODD) 36. Olağan Genel Kurul Toplantısı ile yeni Yönetim ve Denetleme Kurulu Üyeleri seçildi.

Saat 15:00’de başlayan törende aşağıda belirtilen sıralamada konuşmalar yapıldı.

•          Sn. Dr. Hayri Erce – ODD Genel Koordinatörü

•          Sn. Ali Bilaloğlu – ODD Yönetim Kurulu Başkanı

Açılış konuşması sonrası ekonomik ve sektörel değerlendirmelerin yer aldığı kapsamlı bir sunum yapan ODD Genel Koordinatörü Dr. Hayri Erce, ODD’nin 2021 faaliyetleri hakkında bilgi verdi. Dr. Hayri Erce sunumunda ‘2020 ilk çeyreğinde başlayan pandeminin zorlukları ve belirsizliklerinin 2021 yılında devam  etmesi ile yaşanan tedarik sorunları ve çip krizinin olumsuz etkileri sebebiyle, otomotiv iç pazarı sekiz yüz bin adet seviyesinin de altında kapandı. Otomotiv sektörü iç pazar adetleri,  sektörümüzde 2015 yılında yakalanan bir milyon adetlik iç pazar seviyesinin altında kalmaya devam ediyor. 2022 yılı iç pazar tahminlerine göre ise, geçen seneki iç pazar adetlerini yakalamak büyük başarı olacaktır.’

Dünya Otomotiv  ve Avrupa Otomotiv Pazar Verilerine de sunumunda yer veren ODD Genel Koordinatörü Dr. Hayri Erce, ODD’nin aylık olarak yayınladığı raporları aktardı.  Derneğin kamu ile ilişkileri, gündemindeki sektörel çalışmalar, sektör paydaşları ile işbirlikleri, iletişim faaliyetleri, satış ve iletişim ödül töreni gibi çalışmaların yanı sıra, sektörel veri kaynağı haline gelen ODD Magma Data hakkında da güncel bilgileri paylaştı.

ODD Yönetim Kurulu Başkanı Ali Bilaloğlu iki dönem Başkanlık yaptığı Yönetim Kurulu faaliyetleri hakkında değerlendirmelerde bulundu, bir sonraki Yönetim Kurulu’na başarılar diledi ve  gelecek dönem için   temennilerini paylaştı. Ali Bilaloğlu Türkiye’deki tüm otomotiv markalarını buluşturan, Türkiye’nin en büyük STK’larından biri olan ve on iki yıldır yönetiminde aktif olarak görev aldığım Otomotiv Distribütörleri Derneği Başkanlık görevim, iki dönemin ardından bu ay sona eriyor. Bu dönemde, derneğimizin kurumsallaşması, sektörümüze desteğin sistematik ve bilimsel hale getirilmesi için yoğun emek isteyen çalışmalarda bulunduk. Bu kapsamda yeni kurumsal kimlik çalışmamızı gerçekleştirdik. Türkiye’nin en önde gelen araştırma şirketleriyle ülkemizde otomotivin geleceğiyle ilgili birçok rapor hazırladık. Türkiye’nin ve dünyanın ilk dijital otomotiv fuarını gerçekleştirdik. Yönetimimiz için en önem verdiğimiz kavram; “Ölçmeden iyileştiremezsin” oldu. ODD’nin en önemli sorumluluklarından birinin gerek üyelerine gerekse otomotiv sektöründeki paydaşlara, bilgiyi zamanında ve en doğru haliyle sunmak olduğunu düşündük. Böylesi dinamik ve sürekli gelişen bir sektörde, bilgiyi güncel ve değerlendirilebilir kılmak adına Magma Data ismini verdiğimiz ODD Veri Tabanıyla daha kapsamlı bir yapıya geçtik. Ayrıca Kurumsal yönetim ilkelerini benimsemiş olmamızdan dolayı tüzüğümüzü güncelledik.

Bu noktada, Yönetim Kurulu Başkanı olarak görevimi devrederken  bana verdikleri destek için başta Genel Koordinatör Dr. Hayri Erce ve ekibine, birlikte görev yaptığımız yönetim kuruluna ve dernek üyelerimize içten teşekkürlerimi sunarım. Yeni yönetim kurulumuzun da bu vizyonla, sektörümüzün değişim ve dönüşümünü en iyi şekilde yöneteceklerine canı gönülden inanıyorum. Yeni başkanımızın liderliğinde ODD’nin başarılarına nicelerini ekleyeceğine eminim. Yeni Yönetim Kurulu üyesi arkadaşlarımı bir kez daha tebrik ederim.’ sözleri ile konuşmasını tamamladı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir