The 2022 GMC HUMMER EV is a first-of-its kind supertruck developed to forge new paths with zero emissions.

Hummer adı, olağanüstü arazi kabiliyeti sunmak için tasarlanmış cesur pick-up ile başlayarak yeni elektrikli araçlar için yeniden canlandırıldı.

1992 ve 2009 yılları arasında askeri Humvee’ye dayanan bir dizi yol aracı satan Hummer markası, sahibi General Motors tarafından ABD için bir dizi elektrikli arazi aracı için GMC markasına yeni bir alt marka olarak yeniden dirildi. Seriye başlayacak olan Tesla Supertruck rakibi, 2022’de başlayacak satışlardan önce önümüzdeki yıl üretime girecek.

The 2022 GMC HUMMER EV is a first-of-its kind supertruck developed to forge new paths with zero emissions.

Pikap tasarımı, Hummer’ın geleneksel kutulu stilini modern stil öğeleriyle birleştiriyor. Tasarım direktörü Phil Zak, “modern, tamamen elektrikli bir gelecek için anında tanınan bir silüeti yeniden icat ettiğini” söyledi. Hummer EV, GM’nin yeni Ultium Drive elektrikli güç aktarma teknolojisini kullanacak ve iki tahrik ünitesine entegre edilmiş üç motora sahip olacak. Bunlar bir araya gelerek “GM tarafından tahmin edilen” 986 hp ve 11.500 lb-ft üretecekler, ancak bu tork rakamının aracın vites oranlarının tork çarpanı etkisiyle elde edilmesi muhtemel olsa da karşılaştırmalı rakam 1000 lb-ft’ye yakın bir yerde gerçekçi.

From bold and futuristic design cues, to cleverly executed details, the 2022 GMC HUMMER EV reimagines an instantly recognizable silhouette for a modern, all-electric future

Her iki durumda da Hummer EV, yaklaşık üç saniyelik 0-60mph süresine sahip olacaktır. Güç, gerektiğinde dağıtmak için kullanılan bir tork vektörü ile bir e4WD sistemi kullanılarak dört tekerleğe de gönderilecektir. Piller 24 modüllü çift yığınlı bir düzende düzenlenecek ve GM henüz depolama kapasitelerini açıklamamış olsa da, Hummer EV’nin tam şarjla 350 milden fazla seyahat edebileceğini söylüyor. 800V sistemi, DC hızlı şarj cihazında 350kW’a kadar hızlarda şarj edilebilir.

The 2022 GMC HUMMER EV’s design visually communicates extreme capability, reinforced with rugged architectural details that are delivered with a premium, well-executed and appointed interior.

Hummer EV’nin baş mühendisi Al Oppenheiser, aracın “mutlak bir arazi canavarı” olacağını iddia etti ve e4WD sistemi ona “GM’nin sunduğu her şey gibi manevra kabiliyeti” verdi. Makine, engebeli arazide gezinmeyi kolaylaştırmak için sürüş yüksekliğini 149 mm artıran bir ‘Çıkarma Modu2’ sistemi ile uyarlanabilir havalı süspansiyona sahiptir. Standart olarak, 35 inçlik arazi lastikleri üzerine oturur, ancak 37 inçlik versiyonları da barındırabilir.

The GMC HUMMER EV’s design visually communicates extreme capability, reinforced with rugged architectural details that are delivered with a premium, well-executed and appointed interior.

Arazide sürüşe yardımcı olmak için, aracın alt tarafı yer yer çelik plakalarla güçlendirilmiştir. Hummer EV, standart olarak dört tekerlekten direksiyona sahiptir ve bu, düşük hızlarda çapraz olarak sürüş yapmasına izin veren yeni bir Yengeç Yürüyüş modu sunar. GM, Hummer EV’nin araç altı kameralar da dahil olmak üzere 18 farklı kamera görüntüsüne sahip olacağını iddia ediyor.

The 2022 GMC HUMMER EV is designed to be an off-road beast, with all-new features developed to conquer virtually any obstacle or terrain.

Yol dışı sürüşü kolaylaştırmak için bilgi-eğlence ve sürücü bilgi ekranında tork, eğim ve yuvarlanma açısı, sürtünme dairesi ve diğer ölçümleri gösterebilen özel ekranlar da var. Araç, şirketin otomatik şerit değiştirmenin yanı sıra özel yollarda eller serbest sürüşe izin vereceğini söylediği GM’nin Super Cruise 8 sürücü yardım sistemi ile donatılacak.

Hummer EV, başlangıçta bir dizi sürüş modu ve ön ve arka akslar arasındaki torku ayarlama özelliğine sahip bir Sürüş Modu denetleyicisine sahip özel bir Sürüm 1 modeli olarak piyasaya sürülecek. Ayrıca, özel boyutlu bir ön kargo bölmesinde çıkarılıp saklanabilen şeffaf paneller kullanan yeni bir Infinity Tavan ile standart olarak gelir. Arka cam da indirilebilir ve pikap gövdesi için bir tonneau kapağı mevcuttur.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir