Opel, yeni yüzünü ilk olarak Mokka modelinde bizlere gösterdi. Bu değişimle birlikte diğer modellerini de çok fazla değişime uğratmadan bu yüze adapte etti. Bu adaptasyonun ilk örneği ise Opel Crossland oldu.

Opel markası, PSA Grubu’nun eline geçtiğinden beri günümüze kadar bir sürü yenilik ile ortaya çıkıyor. Bu yenilikler markanın algısını ve kalitesini arttıran detaylar olurken, Opel’in Alman ruhu da bu yeniliklerle öldürülmüyor. Yenilikçi ve modern çizgilere sahip olan yeni Opel modelleri, artık Berlin’in eğlenceli yapısını da içlerinde barındırıyor. Bunun ilk örneği olan Mokka’nın çizgileri ise artık günümüz Opel modellerine de adapte edilmeye başlandı. Bunun ilk örneği olan Opel Crossland, markanın çizgilerini hafif bir makyajın ardından bünyesinde barındırmayı başardı.

Crossland’e ilk baktığınızda makyajsız versiyonu olan Crossland X’ten büyük farklılıklar görebiliyorsunuz. Ancak bu büyük değişim sadece bir kaç parçanın değişimi ile sağlanmış. Ön yüzde artık Opel’in imzası niteliğine kavuşan daha keskin hatlara sahip farlar ve elektrikli bir otomobili andıran büyük piyano siyahı ön ızgara yer alıyor. Bu değişimle birlikte tamamen yeni bir model gibi görünen Crossland, makyajla birlikte X takısını da rafa kaldırmış.

Yan tasarımda ise değişen jant tasarımı aracın daha heybetli görünmesini sağlamış. Arka tasarıma geçtiğinizde ise bu değişimin neredeyse hiç olmadığını görüyorsunuz ancak Opel tasarımcıları buradaki değişikliği de yeni bir model izlenimi verecek kadar iyi yapmış. Bagajın ortasına alınan Crossland yazısı ve yeni stop lambalarının arasındaki piyano siyahı detay, ön yüzdeki gibi arkada da yeniliği getiren detay olmayı başarmış.

İç mekana geçtiğimizde ise hiç bir değişikliğin olmadığını görüyoruz. Crossland X ile birebir aynı iç yapıyı barındıran otomobilin, eski Opel direksiyonu, PSA Grubu’nun multimedya sistemi ve GM zamanından kalma tasarımının yer aldığını söyleyebiliriz. Değişen koltuk kumaşları, lisanslı alcantara detaylar aracın daha modern ve lüks görünmesini de sağlamış.

Sürüşe geçmek istediğimizde ise PSA Grubu, Renault modellerinde olduğu gibi kusursuz çalışan bir anahtarsız giriş çıkış sistemini kullanıma sunmuş. Ancak aracın Start-Stop düğmesinin çalışma mantığı tüm PSA modellerinde olduğu gibi biraz alışılmışın dışında. Aracı çalıştırmak için Start-Stop düğmesine uzun bir şekilde basılı tutmanız gerekiyor. Yoksa araç hiç bir tepki vermiyor. Aracı durdurmak istediğinizde de aynı şeyi tekrarlamanız gerekiyor, yoksa aracı çalışır halde bırakıyorsunuz.

Test aracımızda PSA Grubu’nun ödüllü motoru, 1.2 Puretech motor bulunuyordu. 6 ileri Aisin tam otomatik şanzımanla kombine edilen bu motor, 130 beygir güç ve 230 Nm tork üretiyor. 6 ileri şanzıman biraz eski teknoloji kalsa da size eski olduğunu hissettirmemek için elinden geleni yapıyor.

Crossland, dışarıdan baktığınızda ince uzun bir otomobil gibi görünüyor. Kullanımda da hissiyatı bu durumun tam tersi. Opel mühendisleri tarafından iyi ayarlanan süspansiyonlar, biraz sert yapıda olmalarından dolayı, aracın gereksiz şekilde yatmasını önlüyor. Ancak bu durum konfor konusunda biraz memnuniyetsizlik yaşamanıza neden olabiliyor. Aslında konforun azalmasının bir diğer nedeni de 17 inçlik jantlar. 215/50/17 boyutlarına sahip olan lastiklerle kombine edilen bu jantlar, aracın konforunun düşmesine neden oluyor. Bunun dışında ise Crossland, beklediğinizin üzerinde Opel’in gerçek yol tutuşunu sunmayı başarıyor.

Araçtan bu kadar bahsettikten sonra ise yakıt tüketimini konuşalım. 1.2 litre 130 beygir bir motorda aşırı beslemenin verdiği dezavantajlardan biri de yüksek hızlara çıkmak istediğinizde tüketimin ucunu tutamamanız. Bu nedenle turbo benzinli otomobilleri atmosferik otomobiller gibi kullanmamak gerekiyor. PSA Grubu’nun bu ödüllü motoru da aynı durumdan müzdarip. Eğer yüksek hızlarda gitmek isterseniz bu motor 12-13 litre gibi yüksek tüketim değerleri sunabiliyor. Ancak eğer trafik hız limitlerinde gidip, sakin bir kullanış sergilerseniz bu tüketim 6 litreye düşerek sizi gülümsetebiliyor ve dizelleri de kıskandırabiliyor.

Dizelleri kıskandırıyor derken, 1.2 motorun 3 silindirli olmasına rağmen, sessiz ve titreşimsiz yapısı dikkat çekiyor. Yüksek devirlere ve yüksek süratlere çıkmadığınız sürece çok sakin bir karakteri olan bu motor, aracın iyi sayılacak ses yalıtımı ile de birleşince konforlu yolculuklar sunmayı başarıyor.

Eğer sizler de bir B Crossover almak istiyorsanız, arada küçük arazilere girdiğinizde ise Intelligrip sistemi sayesinde önden çekişli bir otomobille ufak arazi kaçamakları yapmak istiyorsanız Opel Crossland tam size göre bir otomobil. Ayrıca ileri geri kaydırılır koltuklar sayesinde 410 ile 520 litre arasında bir bagaj hacmine de sahip olabiliyorsunuz.

Opel Crossland fiyat listesine buradan ulaşabilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir