Otomotiv Distribütörleri Derneği (ODD), otomotiv sektörünün tüm yönleriyle değerlendirildiği ve geleceğe dair öngörülerin paylaşıldığı Otomotiv Zirvesi’ni 2022 yılında da gerçekleştirdi.

44 uluslararası markayı temsil eden 27 üyesi ile otomotiv sektöründe faaliyet gösteren ve temsil yeteneği en büyük çatı kuruluşların başında gelen ODD, ikinci kez düzenlenen Otomotiv Zirvesi’yle hem küresel hem de ülkemizdeki son gelişmeleri Bloomberg HT TV ve web kanalları yoluyla izleyicilere aktardı.

Türkiye’nin uluslararası yatırımlardan aldığı payı ve rekabetçiliğini arttırması adına katkılar yapan ODD, Otomotiv Zirvesi ile çalışmalarına bir yenisini daha ekledi.

Otomotiv sektörü çok önemli bir değişim ve dönüşümden geçiyor

Hedeflerinden biri sektörün gelişimine katkı sağlamak olan ODD, Otomotiv Zirvesi yayınları ile birlikte sürdürülebilir bir dünyada akıllı mobilite vizyonunun her geçen gün daha büyük önem kazandığının da altını çizdi.

Katılımcılar zirve boyunca bağlantılı araçlar, otonom sürüşe dair hazırlıklar, akıllı hız destek sistemleri kapsamında güvenlikle ilgili önemli teknolojik gelişmeler, paylaşım ekonomisi, elektrifikasyon ve alternatif yakıtlı araçlar hakkında son gelişmeleri aktardılar. Otomotiv Zirvesi’nin de ortaya koyduğu gibi e-mobilitenin temelini oluşturan tüm bu yenilikler, dünyada sürdürülebilirlik yönünden de verimlilik çalışmalarına önemli katkılar sunuyor. Otomotiv pazarında tüketicilerin beğenisine sunulan yeni ürünler de, bu yeni hizmetler ve servislerle donatılıyor. ODD üyelerinin de belirttiği gibi e-mobilitede model alternatifleri artarken, markaların ürün gamı da bu yönde evriliyor. Tüm bunların sonucunda ise otomotiv sektörü, tarihinin en önemli dönüşümünü yaşıyor.

Otomotiv Zirvesi’nde sektördeki trendler ve projeksiyonlar sektör liderleri ile ele alındı

Bloomberg HT işbirliği ile hayata geçirilen program serisinde 14 gün boyunca tüm yönleriyle otomotiv sektörü değerlendirildi. Otomotiv Zirvesi’nin 12 Eylül tarihinde gerçekleştirilen açılış programına Uluslararası Enerji Ajansı Başkanı Dr. Fatih Birol ve ODD Yönetim Kurulu Başkanı Ali Haydar Bozkurt konuk oldu. Dünyada enerji konusundaki son durum ile otomotiv sektöründeki global gelişmelere ve ülkemizdeki etkilerine dair çok önemli mesajlar paylaşıldı. Programında devamında Castrol ev sahipliğinde ‘Geleceğin dEVrini yakalamak’ isimli araştırmaların sonuçlarına ilişkin bir panel yapıldı. 

Otomotiv Zirvesi’nde açılış gününü takip eden tüm bölümlerde 26 Eylül’e kadar otomotiv sektöründen çok önemli konuklar ağırlandı ve sektörün bugününe ve geleceğine dair çok önemli konular değerlendirildi.

Zirvede mevcut dönemdeki değişim ve dönüşüm, yeni teknolojiler, sürdürülebilirlik, elektrifikasyon, çevreci teknolojiler, mobilite ve iklim değişikliği gibi birçok güncel başlık sektörün önde gelen yöneticileri tarafından değerlendirildi.

Türk otomotiv sektörünün önde gelen temsilcilerini buluşturan Otomotiv Zirvesi’nin bu yılki destekçileri arasında, ana sponsor Castrol olmak üzere, Garanti BBVA, Otokoç Otomotiv, Autorola ve Otoplus yer aldı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir