Haberler Test Sürüşleri Video Hub Proje Arabalar Araç Bul 🛒 Influencer Shop 🏎️ Motorsport 🇬🇧 English
Sunwoda yeni hızlı şarj teknolojisini tanıttı
Haberler

Sunwoda yeni hızlı şarj teknolojisini tanıttı

19 Nis 2026 cagatay.ugur

Elektrikli otomobillerin menzilinin yanı sıra, şarj süreleri de kullanıcılar için büyük bir önem taşımaya başladı. Bu bağlamda, Sunwoda, yeni geliştirdiği batarya hücre-paket kombinasyonu ile şarj sürelerini önemli ölçüde kısaltacak bir teknoloji tanıttı.

Sunwoda’nın etkinliğinde sergilenen Xingchi Supercharge Battery 2.0, %5’ten %95’e dolum süresini 9 dakikaya indirerek hızlı şarj alanında önemli bir adım attı. Bu yeni batarya paketi, 15C tepe şarj oranını destekliyor ve %5’ten %75’e dolum süresini 5,5 dakikada tamamlıyor. Prototip paket, 264 prizmatik hücre içeriyor ve 98,8 kWh kapasiteli, 844,8 volt mimarisi ile 1.800 amper azami akım sunuyor.

Sunwoda, hızlı şarj konusundaki gelişim sürecini 2019’dan bu yana adım adım ilerlettiğini vurguladı. 2022 yılında 4C, 2024’te ise 6C seviyesine ulaştıktan sonra, son olarak LFP tabanlı bataryalarda 15C, üçlü lityum bataryalarda ise 8C seviyesine erişti.

Etkinlikte ayrıca, hibrit araçlar için geliştirilen batarya çözümleri de tanıtıldı. Bu paket, %10’dan %80’e 10 dakikada dolabiliyor ve 3 kWh ile 7 kWh arasında değişen kapasiteleriyle dikkat çekiyor. Örneğin, 5 kWh’lik bir paket, 150 kW çıkış gücü sunarak 15 kilometreden fazla elektrikli menzil sağlıyor.

Sunwoda’nın etkinliğinde dikkat çeken bir diğer konu ise sodyum-iyon bataryalardı. Bu bataryalar, yüksek sıcaklıklarda 10 bin çevrim ömrü sunarak enerji depolama çözümlerinde güçlü bir alternatif olarak konumlandırılıyor. Sodyum-iyon bataryaların, düşük voltajlı araçlar ve giriş seviyesi modeller için uygun olabileceği belirtiliyor.

AI entegrasyonu, Sunwoda’nın batarya teknolojisi geliştirme sürecinin merkezinde yer alıyor. Şirket, veri odaklı bir sistem ile Ar-Ge, üretim ve farklı kullanım senaryolarını bir araya getirerek geleceğe yönelik bir vizyon oluşturuyor. Bu doğrultuda, ultra hızlı şarj, lityum metal ve düşük sıcaklıkta çalışan sodyum bataryalar gibi çeşitli çözümler geliştirilmesi planlanıyor.

YouTube İncelemeleri

Toyota Hilux artık elektrikli #shorts
Benzin TV
Toyota Hilux artık elektrikli #shorts
310.000 KM’DEKİ ARACI RESMEN SIFIRLADIK!
Otopark.com
310.000 KM’DEKİ ARACI RESMEN SIFIRLADIK!
Is the NEW Land Cruiser totally OVERRATED?
carwow
Is the NEW Land Cruiser totally OVERRATED?
The VW Saveiro Is a Weird Pickup Truck You Didn't Know About
Doug DeMuro
The VW Saveiro Is a Weird Pickup Truck You Didn't…
The 2005 Acura TL Was Peak Acura
Doug DeMuro
The 2005 Acura TL Was Peak Acura
Citroen C5 Aircross vs Renault Austral - Hangisi?
Otopark.com
Citroen C5 Aircross vs Renault Austral - Hangisi?
#elektrikli araçlar #hızlı şarj #Sunwoda