
Toyota, McDonald’s ve Tomica iş birliğiyle GR GT3 yarış otomobilini Happy Meal oyuncağı olarak sunuyor. Japonya’ya özel bu koleksiyon modeli, 10 Nisan itibarıyla satışa çıkacak ve otomobil tutkunları için dikkat çekici bir alternatif olacak.
Toyota, ünlü oyuncak üreticisi Tomica ile birlikte die-cast (metal) model araçlar üretirken, McDonald’s Happy Meal serisine özel bir GR GT3 modeli ekliyor. Bu özel oyuncak, seride yer alan Nissan Skyline polis aracı, Hino itfaiye kamyonu ve dev hamburger taşıyan Toyota TownAce gibi diğer modellerle birlikte sunulacak.
GR GT3 oyuncak modeli yalnızca Japonya’daki McDonald’s restoranlarında satışa sunulacak. Japonya’da oldukça popüler olan gashapon (kapsül oyuncak) kültürüne benzer şekilde, sürpriz oyuncak konsepti bu kampany
Toyota’nın yayınladığı tanıtım videosu, yüksek tempolu müzik eşliğinde çocuk yarışçıların GR GT3 araçlarla mücadele ettiği dinamik bir sahne sunuyor. Video, Speed Racer tarzı atmosferiyle dikkat çekiyor ve farklı yarış tasarımlarını ön plana çıkarıyor.
Toyota ayrıca herkese açık bir GR GT3 tasarım yarışması başlattığını duyurdu. Katılımcılar kendi yarış araç kaplamalarını tasarlayabilecek ve kazananlar jüri tarafından belirlenecek. Ödüller henüz açıklanmasa da özel sürprizlerin olacağı belirtiliyor.
Seriye 7 Mayıs’ta gizli bir modelin ekleneceği açıklandı. Bu modelin, tanıtım videosunda görülen altın renkli McDonald’s temalı GR GT3 olabileceği tahmin ediliyor.