Mercedes, G Serisi hayatınızda sahip olmak isteyeceğiniz bir SUV olabilir, ancak ülkemizdeki fiyatları ne yazık ki herkesin buna erişmesini zorlaştırıyor. Aslında dünya da aynı şekilde olan G Serisi’nin küçük kardeşleri ise size G Serisi’nde hissedeceğiniz duyguları hissetmenizi sağlayabilir. Buna en yakın ve bizce en güzel model ise yeni Mercedes GLB. Mercedes ailesine yeni eklenen bu SUV, küçük motor hacmi, devasa görüntüsü ile neler sunuyor? Sizler için inceledik.

SUV segmenti her geçen gün genişliyor ve büyüyor. Ülkemizde de dünyada da SUV segmentinde daha doğrusu Crossover segmentinde satışlar da artıyor. Hal böyle olunca markalar eski modellerini yenilemenin dışında yeni modellere de yelken açıyorlar. Mercedes’te bunu G serisinin küçük versiyonu olarak adlandırılabilecek olan GLB ile yapıyor. Segmentine ve Mercedes’e yeni bir soluk olarak karşımıza çıkan GLB, devasa bir görüntü sunuyor.

Dev Mercedes logosu, kaslı görüntüsü, ovale yakın bir yuvarlıkta olan farları ile ön yüzünü gösteren GLB, yandan bakıldığında uzun yapısı ile dikkat çekiyor. 4637 mm uzunluğu ile neredeyse 5 metre olan GLB, gerçekten uzun bir otomobil. Arka tasarımda ise aracın daha geniş görünmesini sağlayan stoplar bizleri karşılıyor.

Genel tasarıma göre bize biraz abes görünen bu stoplar, aracın güçlü karakterini sanki biraz daha dinginleştirmiş. Elektrikli bagaj kapağı ise büyük yapısı ile dikkat çekiyor. Bagajı açtığınızda 570 litrelik bagaj hacmi sunan otomobil, 7 koltuklu versiyonlarında 70 litrelik bir kayba uğruyor ve 500 litrelik bagaj hacmi sunuyor.

Bacak bacak üstüne atmaya hazır olun!

Dış tasarımdan iç mekana geçtiğimizde arka koltuklardan incelemeye başlayalım. Raylı arka koltuklar, bagaj hacmini arttırmaya yararken aynı zamanda sizin iç mekanda daha rahat yaşamanızı da sağlıyor. GLB’nin arka koltukları en geri pozisyonda iken bacak bacak üstüne atarak seyahatler yapmanız imkansız değil. Arka koltuklarda havalandırma ve 2 adet Type-C USB çıkışı olması ise gerçek bir Premium otomobilde olduğunuzu sizlere gösteriyor. Ortada bulunan kol dayama ise çok zarif bir tasarıma sahip 2 bardaklığa sahip.

Ön koltuğa geçtiğinizde ise Mercedes’in yeni yüzünü görüyoruz. Opsiyonel olarak sunulan 10.2 inçlik iki ekran gerçekten çok güzel bir görüntü sunuyor. Elinizi dokunduğunuz yerlerdeki deri döşemeler gerçekten güzel bir görüntü oluşturuyor.

AMG tasarım konseptinde yer alan karbon fiber kaplamalar ise aracın iç mekanında sportif bir detay olarak karşımıza çıkıyor. Direksiyon üstündeki dokunmatik tuşlar ile kontrol edilebilen ekranlardan ortadaki ekran ise hem ortada yer alan touch pad hem de dokunmatik olarak kontrol edilebiliyor.

Düşük hacimle maksimum performans

Test aracımız GLB 200, 1.3 litrelik bir motora sahip. Kağıt üzerinde küçük hacimden yüksek bir güç veren bu motor, gerçek kullanımda nasıl bir performans sunuyor? 163 beygir gücündeki bu motor, 250 Nm tork sunuyor. 7 ileri DCT şanzımana sahip olan otomobil 1.3 motor hacmini bazı noktalarda size hissettiriyor. Hızlı gitmek istediğinizde turbo gecikmesi yaşanan otomobilde turbo dolduğunda ise 163 beygiri hissediyorsunuz. 7 ileri şanzıman ise gerçekten hızlı geçişlere sahip ancak 7G-Tronic şanzıman gibi kusursuz geçişlere ne yazık ki sahip değil. Bunlar çok can sıkıcı detaylar gibi görünse de Mercedes bunu yazılımsal olarak kusursuza yakın bir hale getirmiş. Küçük motorun güçlerini hissetmek için ne yazık ki üst devirlere çıkmanız gerekiyor, ancak bunun getirdiği ufak bir sorun var. Tabi çok tatsız bir ses gelmese de yüksek devirlerde ne yazık ki içeriye bir miktar motor sesi geliyor ancak bunu standart haliyle bile yeterli olan müzik sistemini biraz açarak sorun olmaktan çıkartmanız oldukça kolay.

GLB’nin fiyatlarından ise ülkemizde her dakika olan vergi değişiklikleri nedeniyle bahsetmeyeceğim. Bunun için www.mercedes-benz.com.tr ‘ye girerek fiyat listesine bakabilirsiniz. GLB için yorumum ise bu otomobil gerçekten rakipsiz ve gerçekten aldığınıza pişman olmayacağınız bir SUV.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir