Hafif ticari araçlar gitgide binek otomobillerden farksız olmaya başladı. Volkswagen’de bu gelişmeyi göz ardı etmeden Yeni 2021 Volkswagen Caddy’i gerçekten bir binek otomobilden farksız olarak tasarlamış.

Otomobiller günümüzde oldukça gelişti. Bu gelişmeyi ticari otomobillerde de görmeye başladık. Aslında bu otomobillere artık ticari demek onlara büyük bir haksızlık olur. Çok çekişmeli hale gelen bu segmentte araçlar hafif ticariden, binek otomobil haline dönüştüler. Volkswagen’de yeni Caddy ile binek otomobillerinden farksız bir hafif ticari otomobil yapmayı becermiş. Yeni Caddy, ülkemizde geçtiğimiz günlerde satışa sunuldu ve bizler de ilk test edenler arasında yer aldık.

İlk gördüğünüzde günümüzdeki rakiplerinden çok farklı görünen ve inanılmaz dikkat çeken Caddy, trafikte de yeni olmasının da etkisiyle trafikte fazlasıyla dikkat çekiyor. Tasarımı bir ticariden daha çok binek otomobile benzeyen otomobilde, arkada ise ticari araçların tasarımında nasıl değişiklik yapılabileceğini bizlere kanıtlıyor. LED teknolojisini aktif olarak kullanan Caddy’de dev bir arka cam bizleri karşılıyor. Aynı zamanda dev bir bagaj kapağına sahip olan Caddy, çok güzel ve ticari araçlarda ilk defa gördüğümüz bir detayla bizleri karşılıyor. Halk dilinde vakumlu olarak geçen kolay kapatma fonksiyonuna sahip.

Yanda ise klasik bir hafif ticari gibi görünen Caddy’de artık arka camlarda bulunan kaydırmalı sistem kaldırılmış. Arka camları hiç bir şekilde açılmaması bence rakipleri karşısında büyük bir eksiklik olan araçta, arka yaşam alanında ise yolcular diğer detaylarla düşünülmüş. Arka koltuklar 2 adet USB çıkışı ve 1 adet 220v priz sunan otomobilde, arkadaki depolama alanları ise devasa boyutlarda tasarlanmış.

Koltukların sırtlık ayarları ise bir binek otomobilden farksız olması arka koltuklardaki yolculuklarda yolcuların yorulmasını engelliyor. Plastik kalitesi uzun ömürlü olması için sert tercih edilen otomobilde ön tarafa geçtiğinizde ise detaylara bakmazsanız bir binek otomobilde olduğunuzu düşünebilirsiniz. Ön koltukların arkasında bulunan katlanır sehpalar ise uzun yolculuklarda arkadakilerin çok rahat etmesini sağlıyor. Ayrıca günümüzde restaurantlarda oturma yasaklarında size yemek masası olarak eşlik edebiliyor.

Önde yüksek oturma pozisyonu ile neredeyse T-Roc, Tiguan gibi bir otomobilde olduğunuzu düşünebilirsiniz. Volkswagen’in en yeni modellerinde gördüğümüz direksiyon simidi ile karşılaştığımız araçta eğer eski bir Volkswagen kullanıcısı iseniz hiç bir zorluk çekmeyeceğinizi söyleyebilirim. Aynı zamanda sağda bulunan dokunmatik far kontrolleri ise oldukça pratik ve basit. Dijital gösterge paneli hem şık hem de aracı binek otomobillerden farksız göstermeyi başarmış. Sürücüye dönük tasarlanan torpido sayesinde ise her yere ulaşımınız çok kolay. Ortada ise VAG Grubu’nun yeni vites topuzunu görüyoruz. Ancak ticari bir araç olduğu için çok kaliteli bir hisse sahip olamayan bu vites değişim mekanizmasının daha kaliteli olmasını istemedim değil. Üstünde ise bizi 8.25 inçlik multimedya ekranından kontrol edebildiğimiz sistemlerin kısa yol tuşları karşılıyor.

8.25 inçlik multimedya ekranı aracımızın donanımı aynı zamanda en yüksek donannım olan Style’da ve orta donanım seviyesi olan Life donanımında standart olarak sunuluyor. Apple Car Play ve Android auto özelliğini ise bu ekranda opsiyonel olarak satın alabiliyorsunuz. Aynı zamanda opsiyonel olarak 10 inçlik bir multimedya ekranına sahip olabildiğiniz Caddy’i bir teknoloji üssüne çevirebiliyorsunuz. Bu ekranla birlikte ise Apple Car Play ve Android Auto özellikleri ise standart olarak geliyor.

Malzeme kalitesi olarak arkadaki kaliteden farksız olan otomobilin ön konsolun cam bölümünde bulunan irili ufaklı gözler ise çok pratik ve bir sürü eşyayı saklamanıza olanak sağlıyor.

Başınızı yukarı kaldırdığınızda ise sizi devasa bir cam tavan karşılıyor. Bu cam tavandaki ilk göze çarpan eksiklik ise perde oluyor. Ancak perde olmaması bir eksi olmuyor. Çünkü Volkswagen mühendisleri cam tavanın koyuluğunu o kadar iyi ayarlamışlar ki güneş hiç bir zaman rahatsız edici bir seviyeye ulaşamıyor. Cam tavanın güzelliğinin dışında araçta saklama alanlarından birini çaldığını söyleyebiliriz. Tavanda yer alan saklama gözleri cam tavanlı otomobillerde sunulmuyor.

Ancak Caddy’nin saklama alanları o kadar büyük ki bunun eksikliğini hiç fark etmiyorsunuz. Sağ koltuk altında yer alan çekmeceli göz, ortaki iki adet bardaklık ve kolçak, torpido üzerindeki gözler, büyük kapı içi cepleri gibi detaylar size saklama alanı olarak hiç bir sorun çıkartmıyor.

Caddy güvenlik donanımları olarak da kendini fazlasıyla geliştirmiş ve ticari araçlarda en büyük dert olan ve bu dertlerden kurtulmanızı sağlayan donanımları standart olarak sunmayı başarmış. Kör nokta uyarı sistemi, şehir içi acil fren desteği, şerit takip sistemi ve arka park sensörü tüm donanımlarda standart olarak sunuluyor. Ön park sensörünü orta donanım olan Life’dan itibaren, geri görüş kamerası, otomatik park sistemi ve ısıtmalı cam fıskiyeleri ise en üst donanımda standart olarak sunuluyor.

Caddy’nin tek eksiği motoru!

Caddy, Volkswagen’in Dieselgate skandalı çıktığı bugünden bu yana 2.0 litrelik dizel motoru ile ülkemizde satışa sunuluyor. Yeni Caddy’de de bu gelenek değişmedi. Ancak motorun gücü bu sefer arttı. 122 beygir güç ve 320 Nm tork sunan bu motor, isterseniz 6 ileri manuel, isterseniz de 7 ileri DSG şanzıman ile alınabiliyor. DSG şanzımanlı olan test otomobilimizde ise DSG’nin ne kadar da güzel bir şanzıman olduğunu görebiliyorsunuz. Islak tip olarak adlandırılan şanzımana sahip olan otomobil, çok hızlı vites geçişleri sayesinde inanılmaz düşük tüketimlere sahip olmanızı sağlıyor. Testimiz süresinde yaptığımız 850 km yolda hem uzun yol hem de şehir içi yakıt tüketimini test ettiğimiz Caddy’de ortalama 5.2 litrelik bir tüketim değerine sahip olduk. Bu değer bir ticari için oldukça düşük. Gündelik yaşamla benzer olması için 3 yolcu ve ağzına kadar dolu bir bagaj ile yaptığımız bu testten Caddy başarılı bir şekilde geçti diyebiliriz.

Caddy’nin fiyatları ise günümüzde binek otomobil almak isteyenleri bu isteklerinden vazgeçirebilir. Ancak motorun üst MTV diliminde olması büyük bir eksi sayılabilir. Caddy’nin fiyatlarına buradan ulaşabilirsiniz.

Bence Caddy şu an ticari araçlar arasında aklınızı karıştıracak bir model olmayı başarmış. Ufak eksileri olsa da rakiplerinden teknolojik olarak farklarının olması ve bir binek otomobil gibi görünmesi onun en büyük avantajı. Sizlerde bir Caddy sahibi olmak istiyorsanız elinizi çabuk tutmalısınız çünkü bayilerde bulmak oldukça zor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir