PSA Grubu şirket içerisindeki birleşmeler ile birlikte otomobillerini güncellemeye ve kendi içlerindeki gelişmeleri tüm otomobillerine uygulamaya başladı. Citroen’de yenilenen Citroen C3 ile bu gelişime katıldı.

Ülkemizde ve dünyada B Segmentindeki rekabet çok fazla kızışmaya başladı. Yükselen otomobil fiyatlarıyla birlikte artışa geçen B Segmenti satışları markaların modellerini güncellemesine ve yeni teknolojilerini bu segmentte sunmasını sağladı. Citoren’de grup markalarından olan Peugeot ve Opel’in yeni B segmenti oyuncularına farklı bir rakip çıkartmayı hedefledi. Bu hedefini de yenilenen C3 ile sunmaya çalışıyor.

Çalışıyor diyorum çünkü Citroen, C3’te çok büyük bir değişiklik yapmadan bu piyasada yükselmeyi hedefliyor. Eski tasarımından tampon ve farları ile ayrılan yeni Citroen C3, artık ön tasarımında daha agresif çizgiler barındırıyor. Ancak bu agresifliği tatlı ve çekici olan renkleri ile harmanlamayı da başarıyor.

Yan ve arka tasarımda büyük bir değişiklik sunmayan 2021 Citroen C3, artık LED teknolojisini her noktasında kullanmayı başarıyor. Eski neslinde de LED gündüz farı sunan otomobil artık halojen farlar yerine tüm donanımlarında LED farları sunuyor. Stoplarında da LED teknolojisinin oyunlarını kullanan marka, artık daha teknolojik ve daha yeni görüntüye sahip bir otomobil sunuyor.

Citroen’in mottosu olan kişiselleştirme ve konfor ögeleri ise bu otomobilde artmış. Eski neslinde 36 adet olan renk kombinasyon sayısı artık yedi yeni gövde rengi, 4 farklı renk paketi, 4 tavan rengi ve 3 dekorasyon parçası ile 97 farklı kombinasyon sunmayı başarıyor.

Bagaja baktığımızda ise 300 litrelik bagaj hacmi artık sınıf standartlarının altında kalıyor. Ancak derin ve düz köşeli olan bagaj bir çok ürünü rahatlıkla koymanızı sağlıyor.

İç mekana geçtiğinizde ise sizi bir değişiklik karşılamıyor. Tasarım detayları tamamen aynı olan otomobilde daha çok konfor detayları iyileştirilmiş. Ses yalıtımı artan otomobilde, aynı zamanda koltukların da konforu arttırılmış. Bu artış ise her şekilde fark ediliyor. Eskisine nazaran daha sessiz olan otomobil, yeni koltuk süngerleri sayesinde artık daha konforlu bir yolculuk sunabiliyor. Ancak Citroen C3’ün en büyük sorunu olan saklama gözleri sorunu ne yazık ki halen halledilmemiş. İlk geliştirilmeye başladığı yıllarda iPhone 5 gibi modeller satılıyor olacak ki, multimedya ekranı altına konulan telefon gözüne günümüzün hiç bir telefonu sığmıyor.

Hemen altında bulunan bardaklıklar ise çok küçük bardaklara ve pet şişelere göre tasarlanmış. Yarım litrelik bir suyu koyduğunuzda dökülmesi an meselesi. Makyajla birlikte iç mekanda gelen bir yenilik ise koltuk aralarına eklenen ve daha çok arkadaki kişilerin ulaşması hedeflenen bardaklıklar ve arka kapı kaplamalarına eklenen gözler. Bunlar sayesinde artık daha fazla saklama alanı sunan C3, yine de rakiplerine göre ne yazık ki yetersiz kalıyor.

3996 mm uzunluğu, 1490 mm yüksekliği ve 1749 mm’lik genişliği sayesinde halen segment standartlarında kalan C3, kardeşleri gibi yeni alt yapıya değil halen eski alt yapıya sahip. Sınıfının en yüksek otomobili olan C3, bu sayede yüksek boylu kişilerin de rahatlıkla araçta yolculuk yapmasını sağlıyor. 2539 mm’lik aks mesafesi ise rakibi Opel Corsa’dan 1 mm daha fazla. Ancak Renault Clio’dan oldukça kısa. Arka koltuklarda ön koltukların da yapısı nedeniyle rahatlıkla yolculuk yaptığınız otomobilde rahat edeceksinizdir.

Otomobilin içindeki teknolojik değişiklik ve gelişmeler ise günümüz standartlarını karşılıyor. 7 inçlik multimedya sistemi PSA Grubu’nun sistemi ise güncellemiş ve Apple Car Play, Android Auto sistemine kavuşmuş. Feel, Feel Bold ve Shine donanımı ile sunulan Citroen C3, standar güvenlik donanımlarını Shine donanımında sunuluyor. Aktif güvenlik sistemleri Shine donanımında standart olarak sunuluyor. Aktif fren sistemi, sürücü dikkat uyarı sistemi, çarpışma uyarısı, akıllı uzun far asistanı, kör nokta uyarı sistemi, anahtarsız giriş ve çalıştırma, ön arka park sensörü, geri görüş kamerası, ısıtmalı ön koltuklar, otomatik yanan farlar, yağmur sensörü, otomatik kararan iç dikiz aynası, 16 inç jantlar sadece en üst donanım seçeneğinde satın alınabiliyor.

LED falar, hız sabitleyici, ön kol dayama, 4 elektrikli cam gibi günümüzün standartı olan donanımlar ise tüm paketlerde standart olarak sunuluyor. Ancak en düşük donanım seviyesinde teknolojiden iç mekanda mahrum kalıyorsunuz. Feel Bold seçeneğinde ise 7 inç multimedya ekranına sahip olabiliyorsunuz.

Citroen Advance Comfort sisteminin bir üyesi olan yeni Citroen C3, konforlu koltukları ve oldukça iyi çalışan süspansiyonları sayesinde bu vizyonun bir üyesi olduğunu bizlere hissettiriyor.

PSA Grubu’nun bol ödüllü motoru olan üç silindirli 1.2 Puretech motor Citroen C3’ün kalbinde görev yapıyor. Biraz titreşimli bir yapıya sahip olan bu motor, bu titreşime rağmen oldukça zevkli sürüşler vaat edebiliyor. EAT6 isimli biraz eski nesil kalmış bir şanzımanla gücünü ön tekerleklerine aktaran otomobil, daha çok şehir içi kullanımına odaklı olarak geliştirilmiş. 110 beygirlik güç üreten bu motor, bu şanzıman ile gücünü tam olarak yansıtamıyor diyebiliriz. 205 Nm’lik bir torka sahip olan otomobil, düşük devirde ürettiği bu tork sayesinde ani hızlanmalar ve şehirdeki ani hareketlerde sizi çok mutlu ediyor.

Direksiyon hissiyatı biraz yapay olan C3’te yumuşak süspansiyonların nedeniyle araç biraz yatıyor ve bu nedenle virajlı yollarda biraz korkabilirsiniz.

Citroen C3’ün güncel fiyatlarına buradan ulaşabilirsiniz.

Bence Citroen C3 artık makyajdan çok tamamen elden geçerek yenilenmesi gereken bir otomobil. Eksikleri olduğu kadar, kişiselleştirme seçeneklerinde rakiplerinden bir adım daha önde. Fiyatları ise göreceli olarak rakiplerinin biraz üstünde kalıyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir