BMW iX3

BMW Group, tamamen elektrikli güç aktarma organlarına sahip araçlarda sürüş keyfi için çıtayı yükseltiyor. Şirketin elektrifikasyon atağının bir parçası olarak BMW iX3 (WLTP toplam elektrik tüketimi: 18.9 —
18,5 kWh/100 km; Kombine CO emisyonları: 0 g/km), 210kW/400 Nm ile tamamen elektrikli Spor Aktivite Aracının (SAV) sportif havasını vurgulayacak ayrıntılı bir model güncellemesi yapıldı. Yeni BMW iX3 artık modele özel M Sport paketi ile standart olarak geliyor.

iX3 ile premium elektrikli mobilitenin en son piyasaya sürülen elçileri olan BMW iX ve BMW i4 arasındaki kavramsal ve teknolojik bağlantı, ön ve arka ucun güncellenmiş stiliyle tasarım terimleriyle ifade edilir. Bu modeller de M Sport paket ile bir seçenek olarak belirtilebilirken, BMW i4, BMW M formunda da mevcuttur. Standart teknik özelliklere yapılan yeni kontroller ve eklemeler, yeni BMW iX3’ün iç tasarımının ilerici premium özelliklerinin altını çiziyor.

Beşinci nesil BMW eDrive teknolojisinin öncüsü.
BMW iX3, BMW i markasının yeni nesil elektrikli otomobillerinde sürüş keyfi konusunda çığır açıyor. Artık aynı zamanda otomobillerde de bulunan beşinci nesil BMW eDrive teknolojisine sahip ilk modeldi.
BMW iX ve BMW i4. Son derece entegre tahrik ünitesi, elektrik motorunu, güç elektroniğini ve şanzımanı tek bir gövdede bir araya getiriyor ve maksimum 210 kW/286 hp üretiyor. Motorun gücü, arka tekerlekler aracılığıyla geleneksel rota boyunca yola yönlendirilir.

BMW iX3’teki yüksek voltajlı pil aynı zamanda beşinci nesil BMW eDrive teknolojisinin ürünüdür. 80 kWh brüt enerji içeriği ve elektrik motorunun olağanüstü verimliliği, WLTP test döngüsünde hesaplandığı gibi 460 kilometreye (286 mil) kadar bir menzil sağlar.
Profesyonel bağımsız test uzmanları tarafından yapılan müşteri anketleri ve karşılaştırmalı sürüşler, BMW iX3’ün son derece düşük ortam sıcaklıkları ve son derece düşük ortam sıcaklıkları dahil olmak üzere günlük sürüş ve zorlu koşullarda olağanüstü bir çalışma aralığı elde etmek için lityum iyon pilinin yüksek enerji depolama kapasitesini nasıl kullandığını açıkça göstermiştir. Sportif sürüş stili — segmentindeki rakipleriyle kıyaslandığında. Gelişmiş şarj

teknolojisi, bir DC hızlı şarj istasyonunda araca 150 kW’a kadar güç beslenmesini sağlar. Bu şekilde, WLTP test döngüsüne göre menzilini 100 kilometre (62 mil) artırmak için 10 dakikalık bir alanda yeterli enerjiyi alabilir. Bu, BMW iX3’e etkileyici günlük kullanılabilirlik sağlar.

Esnek araç mimarisi, üretim Eylül 2021’de başlayacak.


Yeni BMW iX3, tam teşekküllü bir Spor Aktivite Aracıdır. Sınırsız günlük kullanılabilirliği ve sportif, sağlam ve güvenli sürüş özellikleri, olağanüstü iyi çözümlenmiş genel tasarımın sonucudur. BMW X3’ün geleneksel motorlu varyantlarının sağlam çok yönlülüğünü paylaşıyor, beş yolcu için cömert seviyeler sunuyor, kapasitesi 510 litreden maksimum 1.560 litreye çıkarılabilen bir yükleme bölmesine sahip ve yerel olarak emisyonun cazibesini getiriyor. dünya çapında popüler olan premium orta boy Spor Aktivite Aracı segmentine ücretsiz sürüş keyfi. BMW X3’ün esnek araç mimarisi, onu markanın yüksek verimli benzinli ve dizel motorlar, plug-in hibrit sürüş sistemi veya tamamen elektrikli sürüş ile sunulan ilk modeli yapıyor.

Yeni BMW iX3’ün üretimi, Eylül 2021’de BMW Brilliance Automotive ortak girişiminin Çin’deki Shenyang tesisinde başlayacak. Tamamen elektrikli SAV burada hem yerel pazar hem de ihracat için üretilecek.

Bütünsel sürdürülebilirlik yaklaşımı, aracın yaşam döngüsü boyunca olumlu çevresel etki.


Yeni BMW iX3 için ayrıntılı güncelleme, elektrikli mobilite alanına taze enerji getiriyor. Beşinci nesil BMW eDrive teknolojisiyle öncülük etmenin yanı sıra iX3, BMW iX ve BMW i4 ile başka paralellikler de gösteriyor. Burada özellikle önemli bir unsur, BMW i markasının karakterine derinden kök salmış sürdürülebilirliğe bütünsel yaklaşımdır. Bu yaklaşımın bir parçası olarak benimsenen hedefler, hammadde tedarikinden tedarik zinciri ve üretim yoluyla marka araçlarının kullanım aşamasına ve ardından geri dönüşüme kadar araç yaşam döngüsünün tamamını kapsar ve hem çevresel hem de sosyal sürdürülebilirliği geliştirir.

BMW iX3’ün yüksek voltajlı aküsünde kullanılan ham madde kobalt miktarı, MY2019 BMW i3’teki önceki nesil aküye kıyasla yaklaşık üçte bir oranında azaltıldı. BMW Group, pil hücrelerinin üreticilerine sağladığı kobalt ve lityum için kendi tedarik sürecini devreye soktu ve bunun bir kısmı çevresel ve sosyal standartlara uygunluğun izlenmesini içeriyor.
Yenilenebilir enerji tek başına hem pil hücrelerinin üretiminde hem de bir bütün olarak aracın üretiminde kullanılmaktadır. Elektrik motorunun temelini oluşturan BMW’ye özgü tasarım ilkesi, rotorda nadir bulunan toprak metallerine olan ihtiyacı ortadan kaldırır. Alüminyum döküm ve termoplastik üretiminde ikincil hammaddelerin yaygın kullanımı, BMW Group’un CO emisyonlarını azaltma ve döngüsel ekonomiyi teşvik etme hedeflerine ulaşmasına yardımcı olur.

BMW iX3’ün geliştirme aşamasında, tamamen elektrikli SAV’ın, tüm yaşam döngüsü boyunca karşılaştırılabilir, geleneksel olarak çalışan bir araca göre önemli ölçüde daha küçük bir karbon ayak izi sergilemesi şart koşulmuştu. Bağımsız test uzmanları tarafından kaydedilen rakamlar, iX3’ün dizel motorlu BMW X3 xDrive 20d’den kullanım aşamasında ortalama Avrupa gücünden yararlanıldığında yüzde 30’dan fazla ve yalnızca yeşil enerji kaynaklı olduğunda yaklaşık yüzde 60 daha iyi performans gösterdiğini gösteriyor.

BMW markasının yeni tasarım dilindeki güçlü oranları, hassas çizgileri ve net şekillendirilmiş yüzeyleriyle yeni BMW iX3, modern Spor Aktivite Aracının her bir noktasıdır ve çok yönlülüğü BMW’ye özgü spor yeteneği ve sağlam bir premium karakterle birleştirir. BMW i Blue’daki renk vurguları, büyük ölçüde kapalı BMW böbrek ızgaraları ve optimize edilmiş aerodinamiğe sahip hafif alaşım jantlar, tamamen elektrikli bir sürüş sisteminin varlığını ve tamamen sürdürülebilirliğe odaklanan bir araç konseptini gösterir.

Sportif sürüş keyfi ve olağanüstü verimliliğin karakteristik karışımı, yeni BMW iX3’ün dış tasarımında daha da canlı bir şekilde sergileniyor. Güncellemeler arasında farlar, BMW böbrek ızgaraları, yan kaplamalar, ön ve arka apronlar için değiştirilmiş bir tasarım yer alıyor. Buna ek olarak, modele özel bir M Sport paketi de artık tamamen elektrikli SAV için standart özelliklerin bir parçası.

BMW iX ve BMW i4’ün ipuçlarıyla çarpıcı görünümler.


Artık görsel olarak daha çarpıcı (özellikle üst kısmında), BMW böbrek ızgara da eskisinden daha büyük ve tek parça bir çerçeveye sahip. Bu, mavi vurgulu İnci efektli Krom ile gelir – tanıdık BMW i tarzında

  • iç kenarlar boyunca. Böbrek ızgara elemanlarının iç yüzeyleri ağ benzeri bir yapıya sahiptir ve bir BMW i armasına sahiptir.

Farların öncekinden yaklaşık on milimetre daha ince olan yeni konturları, yeni BMW iX3’e görsel olarak çarpıcı bir görünüm kazandırmaya da yardımcı oluyor. Bu, ön uca BMW iX ve BMW i4 ile belirgin bir benzerlik kazandırıyor. Gerçekten de, konsept ve teknoloji açısından en yeni üç BMW i modeli arasındaki paralellikler, tasarımlarında daha da net bir şekilde vurgulanıyor. Yeni iX3 ayrıca standart olarak değişken ışık dağılımı, Adaptif Farlar ve viraj aydınlatması dahil matris fonksiyonlu Adaptif LED Farlar ve ayrıca göz kamaştırıcı olmayan BMW Seçici Far asistanı ile donatılmıştır. BMW Laserlight ile Adaptif LED Farlar bir seçenek olarak belirtilebilir. 60 km/sa (37 mph) üzerindeki hızlarda, dinamik Laserlight modülü, uzun huzme menzilini maksimuma çıkarır.
maksimum 650 metre ve yolun seyrini takip eder. Gündüz sürüş farlarının L şeklindeki ışık elemanlarındaki mavi kaplamalar, burada son derece sofistike far teknolojisinin dahil edilmesini tanımlar.

M Sport paket artık standart olarak dahil edilmiştir.


Yeni BMW iX3’ün dinamik havasını şekillendirmeye de yardımcı olan M Sport paketin tasarım özellikleri artık standart olarak sunuluyor. Bu paket, ön aprona belirgin bir şekilde üç boyutlu ve dolayısıyla atletik bir yüzey tasarımı getiriyor. Tahrik sistemi bileşenlerini ve frenleri soğutmak için on kademeli aktif hava klapesi kontrolü ile gelen alt hava girişi boyut kazanmıştır. Ön ucun dış kenarlarında konumlandırılan hava perdeleri artık L şeklinde ve mavi vurgulara sahip.

Ön yan panellerdeki havalandırmalar da M’ye özgü bir tasarıma sahipken yan eteklerdeki mavi vurguya yer verilmemiştir. Kaslı ve aerodinamik olarak optimize edilmiş yüzey, yeni BMW iX3’ün arka rüzgarlığını belirginleştirir. Arka difüzörün dış elemanları BMW i Blue rengindedir. Tamamen LED arka lambaların konturları, siyah bir çevre ile daha da hassas bir şekilde işaretlenmiştir. Çarpıcı gece tasarımı, ince ışık grafiği ve şimdi hassas bir şekilde entegre edilmiş, yatay dönüş sinyali göstergeleriyle üç boyutlu kıskaç şeklindeki şekillendirme ile tanımlanır.

Aerodinomik olarak optimize edilmiş hafif alaşım jantlar menzili artırır.
Yeni BMW iX3’te standart olarak 19 inç aerodinamik jantlar bulunur. Tasarımları, araca 0,29’luk düşük sürtünme katsayısını (Cd) vermeye yardımcı olur ve bu nedenle tamamen elektrikli SAV’ın menzili üzerinde olumlu bir etkiye sahiptir. Jet siyahı ve alüminyum kaplamalarda M’ye özgü stile sahip 20 inç formatında yeni tasarlanmış aerodinamik jantlar isteğe bağlı olarak sipariş edilebilir.

BMW iX3’ün sportif doğası, iç mekanda da eskisinden daha belirgin bir şekilde öne çıkıyor. Spor koltuklar artık standart olarak sunulurken, orta konsoldaki modern bir kontrol paneli ve gösterge panelinin ortasındaki yeniden şekillendirilmiş kontroller, ilerici, premium ambiyansa katkıda bulunuyor. Standart olarak takılan BMW Live Profesyonel Kokpit, ekran köşegeni artırılmış bir kontrol ekranına sahiptir.
12,3 inç.

Şimdi orta konsolda bulunan Başlat/Durdur düğmesindeki mavi vurgular, vites seçme kolu ve direksiyon simidindeki BMW amblemi, BMW iX3’ün kalbindeki saf elektrikli sürüş sistemini çağrıştırıyor. Modele özgü diğer ipuçları arasında orta konsoldaki model yazısı, BMW i logosunu taşıyan kapı eşiği plakaları, gösterge panelindeki öğeler ve elektrikli sürüş sisteminin varlığını yansıtan kontrol ekranları ve standart olarak takılan ortam aydınlatması sayılabilir. varsayılan ayarında BMW I mavi aydınlatma sağlar.

Yoğun, odaklanmış sürüş keyfi için: spor koltuklar ve yeni kontroller. Standart spor koltuklar, yüksek hızlı virajlarda sürücü ve ön yolcu için optimum destek sağlar. Standart olarak Siyah veya Konyak renginde yeni Sensatec delikli döşemeyle süslenirler.
Alternatif olarak, mavi kontrast dikişli Mokka, Oyster veya Siyah seçenekleriyle Vernasca deri döşeme seçeneği de mevcuttur. Artık standart olan M Sport paketi, hem Antrasit renkli tavan döşemesini hem de yeni Alüminyum Rhombicle koyu renkte iç kaplama şeritlerini içeriyor. Ayrıca üç isteğe bağlı iç kaplama şeridi seçeneği de mevcuttur.

Kontrollerin mükemmel ergonomik konumlandırılmasına sahip yeni sürücü odaklı kokpit düzeni, sürücünün önündeki yolda olanlara konsantre olmasına yardımcı olur. BMW iX3’teki tamamen dijital ekran grubu, şimdi 12,3 inçlik bir gösterge paneli ve boyutlarına uyan genişletilmiş bir kontrol ekranından oluşuyor. Motor için Başlat/Durdur düğmesi, modele özgü vites kolunun BMW Kontrolörü ve Sürüş Deneyimi Kontrolü düğmesi ve elektromekanik park freni düğmeleriyle birleştiği orta konsoldaki yeni görünümlü bir kontrol panelinde konumlandırılmıştır.

İki çekici ekipman serisi.


BMW iX3, iki çekici donanım seçeneği ile sunulur. “İlham Veren” temel model, metalik boya, 19 inç aerodinamik jantlar, uyarlanabilir süspansiyon, otomatik bagaj kapağı çalıştırma, panoramik cam tavan, elektrikli ayarlanabilir koltuklar, spor deri direksiyon, saklama paketi gibi bir dizi sofistike ayrıntıya sahiptir. ve ön ısıtma ve ön koşullandırma işlevine sahip ısmarlama üç bölgeli otomatik klima kontrol sistemi. Aynı zamanda standart olan Live Cockpit Professional, BMW Akıllı Kişisel Asistan, kablosuz şarjlı telefon ve ayrıca uzaktan yazılımı yükseltme ve BMW Connected Charge’ın dijital hizmetlerini içerir. Connected Package Professional ile birlikte, bulut tabanlı navigasyon sistemi BMW Maps ve Apple CarPlay ve Android Auto kullanımı için akıllı telefon entegrasyonu da dahildir.

“Etkileyici” isteğe bağlı donanım paketi, 20 inç aerodinamik jantlar, ön kapı camları için akustik camlar, Comfort Access, Vernasca deri döşeme, BMW hareket kontrolü, BMW Head-Up Display, Harman Kardon Surround Ses Sistemi ve daha fazlasını ekler. . “Etkileyici” kaplamaya sahip BMW iX3 modelleri aynı zamanda BMW IconicSounds Electric işlevine sahiptir. Elektrikli BMW modelleri için özel olarak oluşturulan bu simüle edilmiş sürüş sesi, ekstra bir duygu katmanı dokuyarak sürüş deneyimini geliştirir. Araba tarafından üretilen ses tonu, seçilen sürüş modunu yansıtacak şekilde değişir.

Yeni BMW iX3, besteci ve küratör Hans Zimmer ile BMW Group Renzo Vitale’deki Yaratıcı Yönetmen Sound arasındaki işbirliğinin bir parçası olarak geliştirilen Start/Stop akustik dizisiyle standart olarak geliyor. Başlat/Durdur düğmesine basıldığında, mağazadaki elektrikli sürüş deneyimi için sahneyi kısa bir kompozisyon belirler.

Yeni BMW iX3’teki sürüş sistemi, kusursuz bir sessizlik içinde BMW’ye özgü performans özellikleri sunar. Sonuç, sıfır egzoz emisyonu ile birleştirilmiş çekici bir sürüş keyfi biçimidir. Tamamen elektrikli SAV, en yeni, beşinci nesil BMW eDrive teknolojisiyle donatılmış ilk modeldir. Bu, BMW Group tarafından kendi bünyesinde geliştirilen bir elektrik motorunu, güç elektroniğini, son derece gelişmiş şarj teknolojisini ve modele özgü yüksek voltajlı bir pili içerir.

Bu nedenle BMW iX3, BMW Group’taki elektrikli tahrik sistemlerindeki en son geliştirme aşaması için bir çığır açıyor. Beşinci nesil BMW eDrive teknolojisi oldukça ölçeklenebilirdir, yani çeşitli araç konseptlerinde kullanılabilir; BMW iX ve BMW i4’te başladıktan sonra, yakında diğer model serilerinden elektrikli araçlara da genişletilecektir.

Son derece entegre tahrik sistemi, elektriksel olarak uyarılmış elektrik motoru. BMW iX3, elektrik motoru, güç elektroniği ve şanzımanı ilk kez tek bir muhafaza içinde bir araya getiren bir tahrik ünitesi ile donatılmıştır. Modele özgü arka aks alt çerçevesinde bulunan bu yüksek düzeyde entegre elektrikli tahrik sistemi topolojisi, hem gerekli kurulum alanında hem de bileşenlerin ürettikleri güce göre ağırlığında önemli bir azalmaya olanak tanır. Bu, daha önce elektrikli modellerde bulunan BMW eDrive teknolojisine kıyasla güç yoğunluğunda yaklaşık yüzde 30’luk bir artış sağladı.

Yeni BMW iX3’teki elektrik motoru, elektrikle uyarılan senkron motor ilkesine göre çalışır ve bu nedenle piyasadaki diğer çözümlerden önemli ölçüde farklıdır. Rotorun uyarılması, sabit sabit mıknatıslar tarafından değil, elektrik gücünün beslenmesi tarafından indüklenir. Bu tasarım, rotor üretiminde manyetik bileşenler için gerekli olan nadir toprak metallerinden tamamen kaçınılmasını sağlar. Elektrik motorunun en son versiyonu, modern yanmalı motorlar için yüzde 40’ın altındaki değerlerle karşılaştırıldığında yüzde 93’e varan olağanüstü verimlilik sergiliyor.

Tahrik sistemi, 17.000 rpm’ye kadar devir yapabilir, erken dönemde maksimum 210 kW/286 hp çıkış üretebilir ve geniş bir bant üzerinde sürekli çalışır. Motor, kendi boyutundaki bir ünite için olağanüstü yüksek tepe torku üretir, bunların tümü 400 Nm’lik (295 lb-ft) – rotorun akıllıca yönetilen uyarılması sayesinde – hareketsiz haldeyken çağrılabilir ve aynı şekilde motorun üst erişimlerinde korunur. devir aralığı. Motorun tahrik gücü, mümkün olan en kısa yoldan, aynı mahfazaya monte edilen tek oranlı şanzımana ve oradan da arka tekerleklere aktarılır. Bu süreçte, gelişmiş sürüş dengesi kontrol teknolojisi (aktüatöre yakın tekerlek kayma sınırlaması dahil), olumsuz yol ve hava koşullarında bile amansız ileri ivmenin sürdürülmesine yardımcı olur. Yeni BMW iX3, 0’dan 100 km/sa (62 mph) hıza 6.8 saniyede çıkıyor. Maksimum hız elektronik olarak 180 km/sa (112 mph) ile sınırlandırılmıştır.

Yüksek kapasiteli yüksek voltajlı pil.


Yeni BMW iX3’teki yüksek voltajlı pil, diğer BMW uygulamalarından bilinen en son Nikel açısından zengin teknolojiye dayanmaktadır. Lityum iyon pil, 10 modül halinde gruplandırılmış, her biri alüminyum kasalı, ayrı ayrı kontrol edilebilen 188 prizmatik pil hücresinden oluşur. Akü, araç zemininde alçakta konumlandırılmış
vücudun ayrılmaz bir parçası olarak. Yeni nesil pil, 80 kWh brüt enerji içeriğine sahiptir ve bunun 74 kWh’si kullanılır ve bu da ona gelişmiş bir kütle-kapasite oranı verir.

Yüksek voltajlı pilin mükemmel enerji yoğunluğu, elektrik motorunun olağanüstü verimliliği, hareket halindeyken uyarlanabilir geri kazanım işlevi, ağırlığı en aza indiren tasarım ve vücudun aerodinamik sürtünmesindeki azalma, her şeyi kapsayan bir sürdürülebilirlik konseptine ve etkileyici yeteneklere katkıda bulunur. günlük kullanım ve uzun mesafeli yolculuklar (WLTP tarafından hesaplanan menzil 460 kilometreye kadardır /
286 mil). Bu nedenle BMW iX3, menzili daha çok yüksek voltajlı pillerin kullanılmasıyla artırılan kendi segmentindeki diğer elektrikli araçlardan önemli ölçüde farklıdır. Bunlar, aracın ağırlığını ve buna bağlı olarak genel verimliliğini olumsuz etkiler.

BMW Şarj portföyü, yeni BMW iX3 sürücülerine çeşitli ısmarlama şarj ürünleri, şarj hizmetleri ve dijital hizmetler sunar. Avrupa’da tamamen elektrikli SAV, bir BMW Şarj Kartı, halka açık şarj istasyonları için mod 3 şarj kablosu ve Esnek Hızlı Şarj Cihazı ile birlikte gelir.

Esnek Hızlı Şarj Cihazı, elektriğin 11 kW’a kadar doldurulmasına olanak tanır ve ev tipi bir prize veya — bir adaptör (ayrıca mevcuttur) kullanılarak altı metrelik bir şarj kablosu aracılığıyla yüksek güçlü bir endüstriyel prize bağlanabilir. . Maksimum şarj oranı 11 kW olan bir BMW Wallbox, evde şarj için bir seçenek olarak mevcuttur. Uzman ortaklarla işbirliği içinde sunulan çeşitli ürünler arasında, tam bağlantılı bir Akıllı Duvar Kutusu (örneğin, bir şirket arabasını evde şarj etmek için kullanılan elektriğin ayrıntılı olarak faturalandırılmasına olanak tanır), bir kurulum hizmeti ve özel yeşil elektrik tarifeleri bulunur.

150 kW’a kadar hızlı şarj için Kombine Şarj Ünitesi.


Yeni BMW iX3’teki Birleşik Şarj Ünitesi (CCU), farklı türdeki şarj istasyonlarının kullanılması söz konusu olduğunda son derece yüksek düzeyde esneklik sağlar. Bu nedenle, tüm uluslararası otomobil pazarlarında araca elektrik gücüyle yakıt ikmali yapmayı hızlı ve kolay bir süreç haline getirir. Alternatif akım (AC) terminalleri kullanıldığında, CCU 7,4 kW’a kadar tek fazlı şarjı ve 11 kW’a kadar üç fazlı şarjı mümkün kılar. Aracı bir doğru akım (DC) hızlı şarj istasyonuna takmak, aracın 150 kW’a kadar enerji almasına olanak tanır.

Araba bir Wallbox’a takılıyken, yeni BMW iX3’teki yüksek voltajlı pil 7,5 saatte yüzde 0’dan yüzde 100’e kadar şarj edilebilir. Bu arada bir DC hızlı şarj istasyonu, pili tam kapasitesinin yüzde 10 ila 80’ini 32 dakikada doldurabilir. Bu istasyonlardan birindeki 10 dakikalık şarj, WLTP döngüsünde sürüş mesafesine 100 kilometre (62 mil) eklemek için yeterli güç sağlar.

Yüksek güçlü şarj istasyonlarını kullanmak için düşük maliyetli tarifeler.
BMW Şarj teklifi, tek bir kayıtla Avrupa’da 500’den fazla şarj altyapısı operatörü tarafından işletilen 200.000’den fazla halka açık şarj noktasına erişim sağlar. Yalnızca Almanya’da, BMW Şarj kullanıcıları tek bir kart veya bir uygulama ile yaklaşık 300 güç tedarikçisi tarafından işletilen 33.000’den fazla şarj noktasına erişebilir. BMW Group’un ortak girişimi IONITY tarafından yürütülen yüksek güçlü şarj ağı da BMW Şarj ağının bir parçasını oluşturuyor.

BMW Şarj, araç şarjını çok basit bir süreç haline getirmenin yanı sıra, standart tarife yapısı sayesinde finansal olarak da çok caziptir. Müşteriler, ücretlendirme tercihlerine ve bireysel sürüş/şarj etme profillerine göre Flex veya Active temel tarifeyi seçebilirler. IONITY Plus paketi seçeneği de mevcuttur. Aktif tarife, şarj noktasında reklamı yapılan fiyattan bağımsız olarak, bağlı operatörlerin ağı boyunca hem AC hem de DC gücü için sabit kWh fiyatları sunar. Örneğin Almanya’daki müşteriler için oranlar, AC şarj için kWh başına 33 sent, DC şarj için kWh başına 39 sent ve IONITY istasyonlarında kWh başına 35 senttir. Bu, BMW iX3 sürücülerinin enerji maliyetlerinin, benzer bir dizel modele kıyasla kamuya açık şarj istasyonlarını kullanırken yaklaşık yüzde 25 daha düşük olduğu anlamına gelir.

My BMW opp’deki yeni özelliklerle bağlantılı şarj.


My BMW uygulamasının yeni şarj alanında, şarj geçmişi, şarj işlemi, tarama ve şarj ile şarj ve iklim ayarlarının kontrolü ile ilgili tüm bilgiler net bir şekilde sunulmaktadır. Anlık bildirimler almak da mümkündür, örn. B. Araç tamamen şarj olduğunda. Hem uygulamada hem de araçta, harita üzerinde mavi bir daire şeklindeki görselleştirme her zaman mevcut menzil hakkında iyi bir genel bakış sağlar. Bağlantılı Şarj ile BMW Haritalar, BMW iX3 ile uzun mesafeli yolculukları konforlu ve hassas bir şekilde planlama seçeneği sunar. Araçta rota planlaması sırasında, seçilen varış noktasının mevcut elektrik aralığının dışında olması koşuluyla, aküyü şarj etmek için ara duraklar otomatik olarak eklenir. Yolda, gidilen rota boyunca veya varış noktasına yakın halka açık şarj istasyonları BMW Haritalar’da görüntülenir. Şarj istasyonlarının mevcudiyeti, renkli bir gösterge aracılığıyla doğrudan listede de tanınabilir. Sunulan şarj kapasitesi gibi başka detaylar da var.

bağlantı

Araçta yeni haber opp.


Yakın zamanda revize edilen haber uygulamasıyla, BMW iX3 müşterileri, geliştirilmiş bir dizi isteğe bağlı haber ve bilgi-eğlence podcast’lerinden yararlanır. Kişiselleştirilmiş mesajların tanıtılmasıyla müşteriler, yalnızca ilgilerini çeken konularda mesaj almak için kategorileri seçebilirler. Akıllı uygulama ayrıca bireysel gönderileri “beğenerek”
müşterilerin tercihlerini daha iyi bilmek ve haber akışını daha doğru bir şekilde uyarlayabilmek. Kişiselleştirilmiş haberler ve en iyi haberler, daha rahat ve keyifli bir dinleme deneyimi için yüksek ses kalitesinde sunulur. Metin-konuşma bilgisayarı yerine, içerik konuşmacılar tarafından konuşulur. Müşteriler içeriği ülkeye ve dile göre filtreleyebilir. Haber Uygulaması, ek ve büyük haber sağlayıcılarını entegre ederek, önemli ölçüde daha fazla haber raporu sunar.

Hızlı, hassas, bilgilendirici: yeni BMW Mop’ları.


Bulut tabanlı navigasyon sistemi BMW Maps, performansta önemli bir gelişme, yüksek düzeyde doğruluk ve basitleştirilmiş hedef girişi sağlar. Navigasyon sisteminin yeni nesli, kısa aralıklarla iletilen hassas gerçek zamanlı trafik verilerine dayalı son derece hızlı ve dinamik rota hesaplaması sunar. Varış zamanı, tüm rota boyunca normal trafik hacmi dikkate alınarak önceden hesaplanır. Klasik adres girişinin yanı sıra serbest metin girişi kullanılarak bir hedef seçilebilir. Alternatif olarak, varış yeri sesli olarak rahatça girilebilir. Güzergah boyunca sözde ilgi çekici noktalar (POI), incelemeler, açılış saatleri veya fotoğraflar dahil olmak üzere ayrıntılı olarak açıklanmaktadır.
Bağlantılı Otopark ile BMW Haritalar ayrıca sürücünün ücretsiz bir park yeri bulmasına yardımcı olur.
hedefine yakın park yeri. Sürücü, navigasyon hedefini seçerken tahmini varış saatinde varış noktasındaki park durumunun bir göstergesini alır. Varıştan kısa bir süre önce, en yakın otoparkla ilgili bilgiler ve özellikle varış yeri yakınında bir park yeri bulma olasılığı yüksek olan bir rota için öneriler yararlıdır. İyi bilinen Sokakta Park Bilgileri ve ParkNow hizmetleri, BMW Haritalar’ın işlevlerine akıllı bir şekilde entegre edilmiştir.

Akıllı telefon bağlantısı ve 3. taraf hizmetlerin entegrasyonu. BMW Live Cockpit Professional gibi, BMW Live Cockpit Plus, örneğin Apple aracılığıyla optimize edilmiş akıllı telefon entegrasyonu içerir
CarPlay. Bu, Siri dijital ses servisi, çeşitli harita uygulamaları, Apple Music gibi müzik akışı servisleri veya WhatsApp mesajlaşma servisi gibi çok çeşitli dijital servislerin kullanılmasını sağlar. Sistemler, ilgili akıllı telefon ve araç arasında WiFi üzerinden kablosuz bir bağlantı aracılığıyla doğrudan ekrana ve kontrol sistemine entegre edilir. Sürücü, burada sağlanan uygulamalardaki tüm önemli bilgileri kontrol ekranında ve akıllıca hazırlanmış biçimde gösterge panelinde ve isteğe bağlı baş üstü ekranında görebilir.
Android Auto TM ile BMW Group, araçtaki kesintisiz ağ yelpazesini müşteriyle ilgili başka bir hizmeti de içerecek şekilde genişletti. BMW’deki Android Auto, sürüş sırasında müzik, medya veya mesajlaşma uygulamaları gibi akıllı telefon işlevlerinin basit ve güvenli bir şekilde kullanılmasını sağlar. Google Asistan yardımıyla müşteri akıllı telefonuyla etkileşime geçebiliyor ve yapılan işlemler aracın bilgi ekranında gösteriliyor. Android Auto ve BMW arasındaki etkileşimin öne çıkan özellikleri, kullanışlı, kablosuz ağ ve Google Maps TM navigasyon talimatlarının BMW baş üstü ekranına akıllı entegrasyonudur.
Amazon Alexa’nın derin entegrasyonu sayesinde, Amazon’un ses hizmetini müşterinin evde alışık olduğu şekilde araçta kullanması mümkün. Alışveriş listelerini düzenlemek, mesajları çağırmak veya müzik çalmak artık daha da kolay. Uyumlu akıllı ev cihazlarını araçtan kontrol etmek de mümkün. My BMW uygulaması yardımıyla Amazon Alexa sadece birkaç adımda araca kurulabilir.

BMW dijital anahtarı.


İsteğe bağlı BMW Dijital Anahtarı, BMW iX3’ün Apple iPhone ile Yakın Alan İletişimi (NFC) kullanılarak açılmasını ve kilitlenmesini sağlar.
Geleneksel araba anahtarı bu nedenle gereksizdir. Aracı açmak için akıllı telefonun kapı koluna kadar tutulması yeterlidir. Aracın kendisinde, akıllı telefon kablosuz şarj tepsisine girer girmez motor çalıştırılabilir. Dijital anahtar, My BMW uygulaması aracılığıyla ayarlanabilir. Araç sahibi ayrıca, acemi sürücüler için maksimum hız ve motor gücünün yanı sıra maksimum radyo sesini sınırlayan bir yapılandırma seçeneği de dahil olmak üzere erişim haklarını beş kullanıcıya kadar paylaşabilir.

Genişletilmiş işlevlere sahip BMW Akıllı Kişisel Asistan.
Yeni BMW iX3’teki en yeni nesil BMW Akıllı Kişisel Asistan, sürücü ve araç arasında özellikle yakın bir bağ sağlar. Ses kontrolüyle (örneğin “Hey BMW”) veya bir düğmeye basılarak etkinleştirilen dijital yol arkadaşı, sürekli olarak ek beceriler kazanıyor. Doğal olarak söylenen talimatlarla, diğer şeylerin yanı sıra artık klimayı da düzenleyebilirsiniz.
BMW Akıllı Kişisel Asistan’ın kullanımına, kontrol ekranında sistemin etkileşimli karakterini vurgulayan yeni grafik semboller eşlik ediyor. Gösterilen grafik şimdi aktif konuşmacıya “eğir” ve böylece konuşma girişi sırasında sistemin “dikkatini” görselleştirir. Sistem, sürücü tarafından mı yoksa ön yolcu tarafından mı ele alındığını algılar ve buna göre, örneğin sadece bir taraftaki klima kontrolünü değiştirerek tepki verir.

Sürücü Destek Sistemleri.
Yeni BMW iX3’ün ilerici karakteri, sürücü destek sistemlerinin sunduğu olağanüstü geniş işlev yelpazesinde bir kez daha kendini gösteriyor. Kasım 2020’de piyasaya sürüldüğünde, tamamen elektrikli SAV, en son model güncellemesinin bir parçası olarak yalnızca geleneksel olarak çalışan BMW X3 model varyantlarında sunulan bir dizi otomatik sürüş ve park işlevine sahipti. Bu, BMW iX3’ün öncü yüksek teknoloji özelliklerini daha da güçlendiriyor. Dahası, standart olarak dahil edilen hemen hemen tüm yardım sistemleriyle birlikte gelir.

Sürücü yardım sistemleri, aracın çevresini izlemek, olası tehlikelere karşı uyarmak ve düzeltici frenleme veya direksiyon girdileriyle kaza riskini en aza indirmek için ultrasonik ve radar sensörleri tarafından toplanan verilerin yanı sıra kamera görüntülerini de işler. Mevcut işlevler, uzaktan yazılım yükseltmeleri veya genişletmeler yoluyla iyileştirilir, ayrıca müşteri, isteğe bağlı İşlevler aracılığıyla seçilen işlevleri sonradan ayırtma ve yükleme seçeneğine sahiptir.

Standart: Sürüş Asistanı Profesyonel.


Önden çarpışma uyarı sistemi ve sollama yapılmaması göstergesi dahil Hız Sınırı Bilgisinin yanı sıra, yeni BMW iX3’ün standart donanımında Profesyonel Sürüş Asistanı da bulunuyor. Bu kapsamlı konfor ve güvenlik paketi, çok şeritli yollarda seyahat ederken sürücünün navigasyon sistemi tarafından hesaplanan rotayı takip etmesine yardımcı olan Aktif Navigasyon işleviyle tamamlanmış Direksiyon ve Şerit Kontrol Asistanını içerir.

Otomatik Hız Sınırı Yardımı ve rota izleme, öne çıkan diğer özelliklerdir. Hızı düzenlerken hem hız sınırlarını hem de mevcut rotanın doğasını hesaba katmak için Dur & Kalk işlevine sahip Aktif Hız Sabitleyici’yi etkinleştirirler. “Etkileyici” donanım serisinin bir parçası olan BMW Head-Up Display’e sahip modellerde Aktif Hız Sabitleyici ayrıca trafik sinyallerini de hesaba katabilir (Almanya’da) ve ışıklar kırmızı olduğunda BMW iX3’ü otomatik olarak durdurabilir.

Profesyonel Sürüş Asistanı’nın diğer bileşenleri arasında Şerit Değiştirme Uyarısı ve Şeritten Ayrılma Uyarısı, aktif yandan çarpışma korumalı Şeritte Kalma Asistanı, Acil Durum Şerit Asistanı (belirli Avrupa ülkelerinde kullanılabilir), Acil Durdurma Asistanı ve yayalara da tepki veren Kaçınma Asistanı bulunur. . Sistem ayrıca Kavşak Uyarısı, Yanlış Yön Uyarısı, Arka Çarpışma Önleme ile ön ve arka kavşak trafik uyarılarını da içeriyor.

Park Asistanı: Manevra yardımı standart olarak dahildir. BMW iX3 sürücüleri, park ederken ve manevra yaparken de etkili yardımdan yararlanır. Standart Park Asistanı, önde ve arkada sensörler bulunan Aktif Park Mesafe Kontrolü (Aktif PDC), Yanal Park Yardımı, Geri Sürüş Yardımı Kamerası ve Geri Sürüş Asistanını içerir. Sistem ayrıca sürücünün yola paralel veya dik park yerlerini seçmesine ve kullanmasına yardımcı olur ve park manevrası sırasında gaz, fren ve direksiyon kontrolünü devralır. Park Asistanı, paralel park yerlerinden çıkarken de otomatik yardım sağlayabilir.

“Etkileyici” modellerde bulunan Park Asistanı Plus sistemi, Üstten Görünüm, Panorama Görünüm ve 3 Boyutlu Görünüm dahil Çevre Görünümü ekleyerek özellikleri yükseltir. Bu arada, Remote 3D View işlevi, sürücülere araçlarının ve yakın çevresinin üç boyutlu canlı görüntüsünü akıllı telefonlarında çağırma olanağı verir.

İsteğe bağlı ekstralar listesinde ayrıca, kayıtları kaydetmeden önce çeşitli sürücü destek sistemlerinin kameralarını kullanarak aracın etrafındaki farklı noktalardan video kaydı yapan BMW Sürüş Kaydedici de bulunur; araba duruyor veya USB bağlantı noktası üzerinden dışa aktarılıyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir