Otomobil tasarımları gün geçtikçe değişiyor. Hyundai’de bu değişimi tüm modellerine uygulayan bir marka ve ülkemizde kısa süre yeni versiyonu satışta kalan Elantra modelini tamamen yenileyerek güncel tasarımına uygun hale getirdi. Bizler de bu yenilenen ve tek motor seçeneği ile satışta olan Hyundai Elantra’yı test ettik.

Hyundai yaptığı geliştirmeler ile son zamanların en dikkat çeken markası olmayı başardı. Tasarımlarındaki farklılıklar artık hiç bir modelinin birbirine benzememesine neden oluyor. Tüm markalarda görmeyi istediğimiz bu hareket Hyundai’nin artık birbirine benzemeyen modeller ortaya çıkartmasına neden oluyor. Elantra’da bu farklılıklara sahip bir model olarak karşımıza çıkıyor. Tasarım detaylarıyla oldukça farklı görünen Elantra, ön yüzünde çok keskin hatlara ve sinirli bir görüntüye sahip. Bu görüntü bazıları için hoş olmasa da günümüz otomobillerinin çekici olmasını sağlıyor.

Yan tasarımda ise fazla uzun görünen Elantra’nın, bu görüntüsünü ise tasarım detayları oluşturuyor. Arkada olan dışarı taşan bagaj kapağı ve iki stop arasını bağlayan LED parça aracın çok daha geniş görünmesini sağlıyor. Ancak bu parça sadece en üst donanım seviyesinde aktif olarak geliyor.

Dış tasarımda oldukça farklı görüntüye sahip olan Elantra, iç mekanında da Hyundai’nin klasikleşen yapısını daha farklı bir şekilde sunmayı başarmış. İki adet ekrana sahip olan Elantra’nın ekranlarının tasarımı Mercedes modellerini andırıyor. Ancak ortada yer alan multimedya ekranının 8 inçlik boyutu, 10,25 inçlik dijital kadranın yanında biraz küçük kalmış. Fiziksel tuşlara sahip olan bu ekranın kullanımı ve ekran kalitesi oldukça iyi. Android Auto ve Apple Car Play’a sahip olan ekranın altındaki tasarım çizgileri ve boydan boya uzanan havalandırma kanalı aracın daha modern görünmesini sağlıyor. Yolcu tarafında yer alan tutamaç ise yüksek bir yapıya sahip ve yolcunun klima kontrollerine ulaşmasını engelliyor. Sürücüye dönük tasarlanan kokpit ve 4 kollu direksiyon simidi Hyundai Elantra’nın daha modern ve kaliteli görünmesini sağlamış.

Arka koltuklarda yeterli baş ve diz mesafesine sahip olan Elantra’nın arka havalandırma, orta kol dayama gibi detaylarını içerdiğini de söylemek gerek.

Bagaj kapağını açtığımızda ise kocaman olan bagaj kapağının altında sınıfının ortalamasında kalan bir bagaj bizi karşılıyor. 474 litrelik bagaj hacmini ise en uç noktasına kadar kullanabiliyorsunuz.

Sürüşe geçtiğimizde ise 1.6 litrelik MPI motor sessiz yapısı ile bizleri karşılıyor. Bunda Elantra’nın arkan ses yalıtımı da oldukça etkili. Tek motor seçeneği olan 1.6 litrelik MPI motorun en büyük avantajı ise LPG uyumlu olması. Ancak CVT şanzıman ile alınabilen bu motorun hızlandıkça sesli bir hale geldiğini söyleyebiliriz. 123 beygir güç ve 154 Nm tork üreten bu motor, atmosferik motorlar içerisinde yeterli çekişe sahip diyebiliriz. Ancak çok fazla bir güç de beklememiz gerekiyor. Elantra 1335 kglık ağırlığı ile çok yüksek performans gösteren bir otomobil olmuyor. Aynı zamanda bu gücün düşük olduğunu 0-100 km/s hızlanması ile de belli ediyor. 10, 6 sn olan 0-100 km/s hızlanması otomobilin performans vaat etmediğini bizlere gösteriyor.

Direksiyon tepkilerine yapay olsa da güzel cevap veren Elantra, sürüş konforu olarak da sizleri mutlu etmeyi başarıyor. Çok sert olmayan süspansiyonlar test aracımızdaki 17 inçlik jantlarla birlikte ideal konfor ve yol tutuş dengesini bulmuş. Daha büyük bir janta da bu otomobilde ihtiyacınız yok.

Elantra, testimiz sonucunda 7,2 litrelik ortalama tüketim değerine sahip olmayı başardı. Bunda tabi ki atmosferik motorun etkisi çok büyük. Aracın ağırlığına rağmen oldukça düşük tüketime sahip olmayı başaran motor, sizleri uzun yolda fazlasıyla mutlu edecektir. Eğer C Sedan ihtiyacınız varsa ve gerçekten farklı bir otomobile sahip olmak istiyorsanız Elantra tam size göre bir otomobil.

Hyundai Elantra fiyat listesine buradan ulaşabilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir