Ülkemizde üretim yapan markalar artık yeni modellerini ülkemizde geliştirip, ihraç etmeye başladılar. Hyundai’de bu markalardan birisi. Ülkemizde geliştirdikleri otomobilleri üreterek satan marka, Hyundai Bayon’u da ülkemizde geliştirdi. Bayon, ülkemizde geliştirilip üretilen 2. crossover modeli olarak da ön plana çıktı. 100 beygirlik iki motor seçeneğine sahip olan Hyundai Bayon’un turbo benzinli motoru nasılmış birlikte inceleyelim.

Crossover segmentindeki gelişmeleri takip etmek bile zorlaştı. Tüm markalar yatırımlarını bu tarz otomobillere yapmaya başladılar. Hyundai’de ülkemizde olan i10 ve i20 üretimini bir üst kademeye taşımaya karar vermiş ve ülkemizde bir crossover geliştirmiş. Hyundai Bayon adını alan bu crossover Hyundai’nin B Segmentindeki ikinci crossover temsilcisi olarak yollara çıktı. Bayon’u lansmanında ve sonrasında da uzun süre test etme fırsatı bulmuştuk. Bu iki testimizde buradan okuyabilirsiniz.

Şimdi ise Hyundai Bayon’un en küçük motorlu üyesiyle bir aradayız. Dış tasarım ve iç tasarım detaylarında 1.0 litrelik Bayon’un 1.4 litrelik motora sahip olan versiyonundan bir farkı bulunmuyor. Ancak bu motor seçeneği sadece Style ve Elite Bose donanımında satın alınabiliyor.

Bayon’un tasarım detaylarından kısaca bahsedecek olursak;

Hyundai Bayon, Hyundai’nin hiç bir modeline dış tasarım olarak benzerlik sunmuyor. Parçalı far tasarımına ve bumerang şeklindeki farlara sahip olan Bayon, dar ve yüksek otomobil olarak görünüyor. Yan tasarımında yüksek bir Hyundai i20 gibi görünen Bayon, arka tasarımında da ön tasarımında olduğu gibi bumerang şeklinde stoplara yer vermiş durumda. Stop lambalarını birleştiren LED parça ise aracın arkadan daha geniş görünmesini sağlıyor.

İç tasarımında ise Hyundai Bayon’un i20 üzerinden geliştirildiğini fark ediyorsunuz. Bu tasarım Hyundai’nin en güzel tasarımlarından biri. Bose Pack seçeneği ile sunulan 10,25 inçlik multimedya ekranı aracı fazlasıyla teknolojik gösteriyor. En üst donanım seçeneği olan Elite’de sunulan 10,25 inçlik dijital multimedya ekranının ise görüntü kalitesi mükemmel değil ancak akıcılığı oldukça iyi.

Test aracımız Bayon’un en küçük motorlu seçeneği. 1.0 litrelik T-GDi motor 100 beygir güç ve 172 Nm tork üretiyor. 1.4 litrelik motorundan farkını tork gücüyle gösteren turbo benzinli motor, ayrıca 7 ileri DCT çift kavrama şanzımanla gücünü tekerleklere aktarıyor.

Tüm fark aslında tork ve şanzımanda ortaya çıkıyor. 1.4 litrelik motorun düşük torku ve 6 ileri tork konvertörlü şanzımanı aracın tüm performansını yok ediyor. Ancak bu durum 1.0 litrelik motorda tamamen değişmiş durumda. Daha güçlü hissettiren ve daha yüksek performans sunan bu motor, aynı zamanda daha düşük yakıt tüketimine sahip.

1.4 litrelik motorla yaptığımız testte ortalam tüketimimiz 9 litrenin altına inmemişti ancak 1.0 T-GDi motorda bu tüketimi 7 litre civarına çekmeniz oldukça kolay. Fabrika verilerine göre 10,2 sn’de hızlanan Bayon 1.0 T-GDi, Avrupa’da mild hybrid olarak da satışa sunuluyor.

Eğer sizde güçlü bir Bayon’a sahip olmak istiyorsanız 1.0 T-GDi kesinlikle tercih etmeniz gereken motor seçeneği. Aradaki fiyat farkı ise küçük bir soru işareti getiriyor.

Hyundai Bayon fiyat listesine buradan ulaşabilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir