Türkiye akaryakıt ve madeni yağ sektörlerinin lideri Petrol Ofisi, Galatasaray Kadın Futbol Takımı’nın isim ve forma sponsorluğunu üstlendi.

Ali Sami Yen Spor Kompleksi Nef Stadı’nda düzenlenen imza törenine 1 Eylül itibarıyla Petrol Ofisi CEO’su olacak Mehmet Abbasoğlu ve Galatasaray Futbol Kulübü Başkanı Dursun Aydın Özbek katıldı. 18 Eylül 2021’de kurulan ve 2021-2022 sezonunda Turkcell Kadınlar Futbol Ligi’nde yer alan Galatasaray Kadın Futbol Takımı’nın isim ve forma sponsoru olan Petrol Ofisi, Türk futbolunun gelişimini desteklemeye devam ediyor. Anlaşmaya göre Galatasaray Kadın Futbol Takımı, yeni sezonda Galatasaray Petrol Ofisi adı altında mücadele edecek.

“Onlardan aldığımız güç, verdiğimiz destekten çok daha fazlası”

Petrol Ofisi CEO’su Mehmet Abbasoğlu, Galatasaray Kadın Futbol Takımı ile yapılan sponsorluk anlaşmasına ilişkin şunları söyledi: “Türkiye’nin kalkınmasını destekleyen her projede yenilikçi ve öncü olma misyonumuzla hareket ediyoruz. Spora verdiğimiz desteği, Türkiye’nin geleceği için anlık başarıdan uzak bir adım olarak görüyoruz. İngiltere ile Almanya arasında 31 Temmuz’da Wembley Stadyumu’nda oynanan UEFA – 2022 Kadınlar Avrupa Futbol Şampiyonası final maçını yaklaşık 90 bin kişi izledi. Yalnızca İngiltere’de bile, final maçını canlı olarak 17,4 milyon kişi televizyonda izledi ve 5,9 milyon kişi çevrimiçi olarak izledi. Başka bir deyişle, genç ve yaşlı İngiltere nüfusunun yaklaşık üçte biri bu maçı canlı izledi. Ben de maçı büyük bir zevkle izledim. Global arenada öne çıkan kadın futbolu, Galatasaray gibi başarılı temsilcileriyle umut vaat ediyor. Kadınların yaptıkları her işte elde ettikleri büyük başarıların yanı sıra, onlarla yürümek bizim için bir sponsorluktan çok daha fazlası. Onlardan aldığımız güç ve ilham, onlara verdiğimiz destekten daha fazlasıdır.

Bu anlaşma ile ülkemizde kadın futbolu bilincini artırmayı ve yeni kadın sporcuların yetiştirilebileceği bir alan yaratılmasına katkıda bulunmayı hedefliyoruz. Kadın futbolunun gelişimini ve marka değerini artırmayı hedeflediğimiz bu ortaklık doğrultusunda Galatasaray Kadın Futbol Takımı’nı desteklemekten gurur duyuyoruz. Türkiye’nin geleceğini desteklemeye devam edeceğiz.” “Petrol Ofisi, kadın futbol takımımızla enerjisini sahaya güçlü bir şekilde yansıtacak” Galatasaray Spor Kulübü’nün tüm branşlarda ilk ve lider olma misyonuna sahip olduğunu vurgulayan Galatasaray Spor Kulübü Başkanı Dursun Aydın Özbek, “Galatasaray olarak bu misyonu kadın futbolunda da sürdürdük. Galatasaray Spor Kulübü ve Petrol Ofisi, Cumhuriyet tarihinin en önemli kuruluşları arasındadır. Bu iki köklü ve seçkin kuruluş Petrol Ofisi ve Galatasaray’ın işbirliğinin Türk futbolu, kadın futbolumuz için önemli bir sinerji yaratacağına inanıyoruz. Enerji sektörünün köklü ve önemli bir markası olan Petrol Ofisi, kadın futbol takımımızla enerjisini sahaya güçlü bir şekilde yansıtacak” dedi. Açıklamada bulundu. TURKCELL KADIN FUTBOL LİGİ Turkcell Kadınlar Futbol Ligi, daha önce bir üst lig olan Kadınlar 1. Ligi’nin üzerinde. Ligde Hakkari’den Trabzon’a, Adana’dan Kayseri’ye Türkiye’nin birçok farklı ilinden 24 takım mücadele ediyor. Ligdeki takımlar kura ile 12’şer A ve B grubu olmak üzere iki gruba ayrılır ve maçlar çift devreli lig usulü oynanır. Her iki grupta da sezonu ilk 4 sırada bitiren takımlar Off, son 4 sırada bitiren takımlar Out maçları oynuyor. Her iki maçın sonunda da üstün olan 4 takım Kadınlar Süper Ligi’ne yükselirken, kaybeden 4 takım ise Kadınlar 1. Ligi’nde mücadelelerine devam ediyor. Kadınlar Süper Ligi’nde şampiyon olan takım ise UEFA Kadınlar Şampiyonlar Ligi’nde Türkiye’yi temsil etme hakkını elde ediyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir