Traffic jam at the highway in Istanbul. 3 million 650 thousand car have registered to Istanbul traffic, Istanbul, Turkey, 18 May 2016.

10 yılın en yüksek seviyesinde seyreden otomobil fiyatları, kasko sigortasına baskı yaptı. Geçen yılın Temmuz ayından bu yana, kasko fiyatları %250 arttı.

Uzmanlar, yılın son çeyreğinde artışların devam edeceğini ve fiyat artışlarına rağmen, doğru ek teminat seçimi ile uygun fiyatlı sigorta elde edilebileceğini söylüyor. Artan araç fiyatları ve yedek parça servis maliyetleri ile birlikte kasko maliyetleri bununla da kalmıyor. Özel Sigortalar ve Emeklilik Düzenleme ve Kontrol Servisi (SEDDK) tarafından karayolu sigorta tarifelerine getirilen yeni düzenlemelerle kasko primlerinin daha da artması bekleniyor. Uzlaşma kapsamında yüzde 2,25 artırılan yol sigorta primleri 1 Eylül’den itibaren aylık yüzde 4,75 artacak. Araç sahipleri Eylül ayında ek %20 zam alacak.

BiFiyatla.com Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Duran, kasko fiyatlarının geçen yıl temmuz ayından bu yana yüzde 250’nin üzerinde artış gösterdiğini belirterek, “Araç kasko fiyatlarının son 10 yılın en yüksek rakamlarına ulaşmış olması en önemli husustur. trafik sigortası fiyatlarının artmasında etkendir. Araç kategorileri göz önüne alındığında, kasko fiyatları şahsi araçlarda hasar indirimi olmadan 1.500 TL’den başlamaktadır. Ağır hasarlı, riskli ve pahalı spor arabalarda 200.000 TL’ye kadar çıkıyor. kasko fiyatlarındaki artışın ve yedek parça fiyatlarındaki artışın yılın son çeyreğinde de devam etmesini bekliyoruz. » Ek garantiler gerektiği gibi belirlenmelidir! Mustafa Duran’a göre, araç sigortası fiyatları hızla yükselmesine rağmen araç sahipleri araçlarını güvence altına alabilir ve uygun fiyatlara araç sigortası yaptırabilir. mesleklerine göre sunulan indirim seçeneği. Araç sigortası kapsamında profesyonel indirim; eczacı, polis, asker, memur ve A.Ş çalışanlarına %20’ye varan indirim uygulanmaktadır. Öğretmenler için %15, doktorlar için %14 indirim. Gerekirse ek teminatların belirlenmesi önemlidir. Dar kasko poliçesi, fazla sürülmeyen araçlar için prim tasarrufu sağlar. Kapsamlı kasko poliçesi, ana teminattan taviz vermeden, gerekli teminat ile ekonomik hale getirilebilir. Düşük maliyetli servis, parça ve araç seçimine ek olarak, profesyonel indirimden yararlanarak önemli tasarruflar sağlanabilir. Tek şoför indirimi, kişiye özel eşyalar, sahte yakıt garantisi gibi ek teminatlar da fiyatları etkileyen kriterler arasında yer alıyor. Hasarlı araçlar sigortadan feragat etmez BiFiyatla.com Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Duran, kasko fiyatlarındaki artış nedeniyle özellikle ara modellerde kasko oranlarında gözle görülür bir düşüş yaşandığını belirterek, “Kaza dahil kasko teminatlarının başlıcaları , yangın ve hırsızlık garantilidir. Mali Sorumluluk, Ferdi Kaza, Acil Servis, Kişisel Eşya ve Kötü Yakıt gibi ek teminatlar ile araçlar tam koruma altındadır. Geçmişte trafik kazası geçiren araç sahipleri, fiyat artışlarına rağmen kasko sigortasından vazgeçmiyor.

Yıllardır kasko yaptırmayan ve kaza yapmamış araç sahipleri fiyat artışları nedeniyle kasko sigortasından vazgeçebilirler. Ancak kazasız araçlara uygulanan hasarsızlık indirimi araç sahiplerine büyük fayda sağlıyor. Kasko yaptırmadan önce detaylı araştırma şart! Araç sahiplerine kasko satın almadan önce detaylı fiyat araştırması yapmalarını tavsiye eden Mustafa Duran, “Bifiyatla.com olarak araç sahipleri adına araştırma yaparak ve onlara en uygun kaskoyu hazırlayarak vakit kaybetmekten kaçınıyoruz. Doğru olanı alıyoruz. Araç sahiplerini evrak enflasyonu ile boğmadan sadece ehliyet bilgilerini alarak sigorta masraflarını karşılıyoruz. Geniş satış ağımız sayesinde tüm sigorta şirketlerinden araç sahiplerine alternatif teklifler iletiyor ve onların en iyi sonuca varmaları için pusula görevi üstleniyoruz. Araç poliçelerinin başlangıç ​​ve bitiş zamanlarını takip ederek, araç sahiplerini cezai şarta maruz kalmamaları için polisin süresi dolmadan bilgilendiririz. Hasar Tazminat İşlemleri Türkiye’nin her yerindeki araçları uygun fiyatlı kasko sigortası ile güvence altına alıyoruz. Sigorta ofisi bulunmayan il ve ilçelerde oturanlar bile WhatsApp hattımızdan bize ulaşabilir ve ihtiyaçlarına en uygun kaskoyu yaptırabilirler.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir