Dünyanın en köklü otomotiv markalarından biri olan PEUGEOT, elektrikli otomobiller (tamamen elektrikli veya şarj edilebilir hibritler) ve Ticari Araçlardaki her pilin montajından ve testinden sorumlu, sürekli genişleyen mühendislik ekibinin üzerindeki sır perdesini araladı.
Bu uzman ekipler, Peugeot’nun ana marka değeri olan mükemmelliği temsil ederken, her teknik ekip, otomobil üreticisinin Avrupa şubelerinde istihdam edilmeden önce özel eğitimlerden geçiyor. Ancak tüm piller güvenilirlik, performans ve uzun ömür kriterlerine göre test edilir. PEUGEOT’nun elektrifikasyon stratejisi, 2022’de yeni 408, yeni 308 ve tamamen elektrikli hafif ticari araçlarla hız kazanacak ve bu da plug-in hibrit seçeneklerini genişletecek. 2022 yılına kadar dünya çapında satılan Peugeot serisinin %70’inden fazlası elektrikli olacak. Markanın Avrupa’daki elektrikli modelleri, 2022’nin ilk yarısında 4 binek otomobilden 1’ini temsil ediyor.
Bu rakam 2021’in ilk yarısında 6 araçtan 1’iydi. Markanın ana değerlerinden biri mükemmelliktir, PEUGEOT ürün yelpazesinin tamamı 2025 yılında elektrikli bir versiyona sahip olacaktır. Bu, üretilen pil sayısında önemli bir artışı temsil ediyor. Peugeot, gelecek yıla kadar otomobillerde ayda 10.000, hafif ticari araçlarda ise ayda 7.000’e kadar pil takmayı planlıyor. Her akü güvenilirlik, performans ve yaşam döngüsü kriterleri açısından test edilirken, PEUGEOT’nun İspanya, Slovakya ve Fransa’daki Avrupa tesislerinde işe gitmeden önce özel eğitim alan çalışanlar, markanın kilit değeri olan mükemmelliği temsil ediyor. Peugeot, 2022’de elektrikli araçlar için ürün yelpazesini daha da genişletecek. Yeni 408, lansmanından itibaren 180 hp ve 225 hp olmak üzere iki farklı güç versiyonuyla plug-in hibrit seçenekleriyle sunulacak. Aynı güç aktarma organları yeni 308, hatchback ve SW’de de sunuluyor. Her iki yeni otomobil de tamamen elektrikli bir güç aktarma organı sağlayan EMP2 platformunu temel alıyor. Hafif ticari araçlara yönelik ürün gamı, elektrik ve yakıt hücresi teknolojilerini bir araya getiren He-EXPERT ile 2021 sonunda tamamlandı. Peugeot’nun ürün müdürü Jérôme MICHERON, “PEUGEOT ürün yelpazesinin elektriğe geçiş süreci başarıyla ilerliyor.
2022’nin ilk yarısında Avrupa’da 4 düşük emisyonlu araçtan 1’i satılacak. Peugeot, tamamen elektrikli e-208 ve SUV e-2008 ile geniş bir elektrikli araç yelpazesi sunuyor. Yeni 408, Yeni 308 (hatchback ve SW), 3008 ve 508 SUV’ler (sedan ve SW) gibi plug-in hibrit güç aktarma organları ile sunuluyor. e-PARTNER, e-EXPERT ve e-BOXER ile hafif ticari araç gamında tamamen elektrikliye geçiş tamamlandı.” 8 Yıl/100.000 Mil Garanti Politikası Eğitimli teknisyenlerin her 50 kWh pil paketini (hücreler ve önceden monte edilmiş bileşenler) monte etmesi için yaklaşık 60 dakika gerekir. Daha büyük bir 75 kWh pil 90 dakikaya ihtiyaç duyar. Ekip, her pili bir dizi kritik testten geçirir. Bunun için her bir birimin taşıma kapasitesinin %70’i için 8 yıl/160.000 kilometrelik bir garanti politikası kullanılmaktadır. Tüm test süreci 15 dakika sürer ve pilin monte edilmesi için imzalanması gerekir.
– Güvenilirliği doğrulamak için ilk testte bir araçta pil çalışmasının simülasyonu. – Bir performans testi, toplam pil tüketimini simüle eder.
– Son test sızıntı testidir.
Yıkama ünitesi, basınç kaybını izleyen ve sızıntıları kontrol eden gazla basınçlandırılır. Doğru yalıtım, pil ömrünü ve performansını olumsuz yönde etkileyen pil hücrelerine su veya kir girmesini önler. Stellantis Group’un beş fabrikasının akü montaj atölyelerinde eğitimli uzmanlardan oluşan ekipler çalışıyor: Vigo ve Zaragoza (İspanya), Trnava (Slovakya), Sochaux ve Mulhouse (Fransa) ve yakında Hordain (Fransa). Hem elektrikli hem de geleneksel içten yanmalı motorlu araçlar aynı hatta monte edilir. PEUGEOT araçlarında aküleri test eden ve kuran teknisyenler Stellantis fabrikalarından gelmektedir. Ekipler elektriksel yeterliliklerine göre seçilir ve bir ay boyunca özel eğitim alırlar. PEUGEOT ve Stellantis Group, enerji geçişine ve ürün gamındaki elektrikli modellerin sayısındaki artışa paralel olarak elektrikli araçların montajında çalışmak üzere eğitilen teknisyenlerin sayısını artırıyor.