2022 Opel Astra Hybrid

Opel Astra, altıncı nesliyle Türkiye’de satışa çıktı. Markanın cesur, sade ve modern Alman tasarım izlerini taşıyan yeni nesil Astra, yenilenen tasarımının yanı sıra sınıfının ötesinde teknolojileri ile de dikkat çekiyor. Yeni Opel Astra, 668.900 TL’den başlayan fiyatlarla dört farklı donanım, 1.2 litre turbo benzinli ve 1.5 litre dizel motor seçenekleriyle ülkemizdeki otomobil tutkunlarıyla buluşuyor.

Üstün Alman teknolojisini en çağdaş tasarımlarla birleştiren Opel, sınıfının en popüler modellerinden Astra’nın altıncı neslini ülkemizde lanse etti. Yeni nesliyle duygu uyandıran Opel Astra, iç ve dış tasarımıyla da dikkat çekiyor. İlk temastan itibaren temiz hatlarıyla dikkat çeken yeni Astra, sunduğu teknolojiler ve verimli motor seçenekleriyle sınıfındaki standartları yeniden belirliyor. Editon, Elegance, GS Line ve GS olmak üzere dört farklı donanım seçeneği ile ülkemizde satışına başlanan yeni Astra, otomobil tutkunlarına zengin bir seçenek sunuyor. Verimli 1.2 litre benzinli ve 1.5 litre dizel motor seçenekleriyle ülkemizin yollarına düşen yeni model, her iki motor seçeneğinde de AT8 adlı 8 ileri otomatik şanzımana sahip.

Her yönüyle tasarımın gerçek bir simgesi olan yeni Astra, ülkemizde 668.900 TL’den başlayan fiyatlarla Opel showroomlarında otomobil tutkunlarını bekliyor. Opel’in en sevilen modellerinden Astra’nın altıncı neslini ülkemiz yollarıyla buluşturmanın heyecanını yaşayan Opel Türkiye Genel Müdürü Alpagut Girgin, yaptığı değerlendirmede şunları söyledi: “Opel’in ilk kez Mokka’da vücut bulan yeni tasarım dili, bu zaman, Astra’nın yorumlanmasıyla karşımıza çıkıyor. Hem dış hem de iç tasarımda kullanılan cesur ve sade tasarım dili ülkemizde de tüketicilerin beğenisini kazanmıştır. Yeni Astra, yüksek sürüş keyfi, zengin donanımı ve verimli motor seçenekleriyle Türkiye’de sınıfının en gözde modellerinden biri olacağına eminim. Yeni nesil Astra’nın Opel Türkiye’nin satış büyümesine ciddi bir ivme kazandıracağına inanıyorum. Türkiye olarak Opel’in Avrupa’daki en büyük üçüncü pazarıyız ve altıncı nesil Astra ile bu unvanı daha da güçlendirmeyi hedefliyoruz.

The all-new Opel Astra Hybrid (2022)

Cesur ve basit tasarım felsefesi

Yeni Astra’nın tasarımı, Opel’in 2020’ler boyunca uygulayacağı güncel tasarım diline yanıt veriyor.Markanın ilk kez gerçek Mokka’da kullandığı yeni tasarım yüzü ve dış tasarımın temel unsuru olan Opel Vizör , aracın ön kısmı boyunca uzanır ve yeni modele daha geniş bir görünüm kazandırır. Ultra ince IntelliLux LED® Pixel farlar ve IntelliVision 360o panoramik kamera gibi teknolojiler vizöre sorunsuz bir şekilde entegre edilmiştir. Yeni nesil Astra, yandan bakıldığında çok dinamik. Arkadan bakıldığında Opel Pusulası yaklaşıyor; Ortada merkezi olarak konumlandırılan şimşek logosu, dikey olarak hizalanmış 3. fren lambası ve arka lambalarla vurgulanır. Tüm dış aydınlatmalarda olduğu gibi arka lambalarda da enerji tasarruflu LED teknolojisi kullanılıyor. Bagaj kapağındaki yıldırım logosu, bagaj açma mandalı olarak önemli bir rol oynar.

Yeni nesil Pure Panel dijital kokpit

Aynı Alman hassasiyeti, ilk kez Mokka’da kullanılan yeni nesil Pure Panel kokpit ile içeride de geçerlidir. Temel donanımdan standart olarak sunulan bu büyük dijital kokpit, donanım seviyelerine göre tamamı cam olarak tercih edilebiliyor ve yatay olarak entegre edilmiş iki adet 10″ HD ekranı ve sürücü tarafındaki havalandırmasıyla dikkat çekiyor. Ön camda parlamayı önleyen katman, kokpitin ekranlarda vizör gerektirmemesi, gelişmiş teknoloji ve özellikler sağlayarak iç ambiyansı daha da zenginleştiren Pure Panel, temel işlevlerinin şık tasarımlı dokunmatik kontrollerle kontrol edildiği, aralarında optimum dengeyi sunuyor. dijitalleştirme ve sezgisel kullanım.Dokunmatik ekranın yanı sıra doğal dil ses kontrolü ile çalıştırılabilen yeni nesil bilgi-eğlence sistemi, akıllı telefonlar için geliştirilmiş bir Apple CarPlay ve Android Auto kablosuz bağlantı sunuyor.

The new 2021 Opel Astra

Verimlilik uzmanı turboşarjlı benzinli ve dizel motor seçenekleri

Yeni Astra, biri yüksek verimli benzinli diğeri dizel motorlu olmak üzere iki ayrı güç ünitesiyle ülkemizde satışa sunuluyor. 1.2 litre turbo benzinli motor 130PS ve 230Nm tork üretirken, gücünü 6 ileri manuel veya 8 ileri AT8 ile yola aktarıyor. 6 ileri manuel şanzımanı ile yeni Astra 100 kilometrede 5,4 ila 5,7 litre ortalama yakıt tüketimi sunarken, AT8 versiyonu 5,6 ila 5,8 litre ortalama WLTP tüketimine sahip. Otomatik ve manuel şanzımanıyla yeni Astra, 0’dan 100 km/s hıza 9.7 saniyede çıkıyor. Manuel ve otomatik versiyonların maksimum hızı 210 km/s’dir. Önde oldukça verimli 1.5 litrelik dizel motora sahip yeni nesil Astra, 130PS ve 300Nm torkunu 8 ileri AT8 tam otomatik şanzımanla yola aktarıyor. 0’dan 100 km/s hıza 10.6 saniyede çıkan dizel motorlu yeni Astra’nın maksimum hızı 209 km/s. Dizel motorun gerçek bilgi birikimi yakıt tüketiminde gösterilir. 1.5 litrelik dizel motoruyla yeni Astra, WLTP kriterlerine göre 100 kilometrede ortalama 4,5 ila 4,6 litre kombine tüketim sunuyor.

*WLTP (Dünya Çapında Uyumlaştırılmış Hafif Araç Test Prosedürü)

Dinamik ve dengeli davranış

Yeni Astra, en başından beri Opel’in DNA’sına uygun olarak, son derece esnek EMP2 çoklu enerji platformunun üçüncü nesli üzerine inşa edilmiştir. Bu, yol tutuşunun dinamik olduğu kadar dengeli olduğu ve her Opel gibi yeni modelin de “otoyollara dayanıklı” olduğu anlamına gelir. Modelin ele alınması, öncelikli geliştirme hedeflerinden biridir. Yeni model, frenleme altında mükemmel bir davranış sergiliyor ve düz bir çizgide olduğu kadar virajlarda da dikkate değer ölçüde dengeli kalıyor. Yeni Astra’nın burulma sertliği, önceki nesle göre %14 daha yüksektir.

Yere daha yakın ve daha geniş

Sportif hatchback gövde tipiyle piyasaya sunulan yeni Opel Astra, daha düşük bir siluete sahip olmasına rağmen yerini aldığı nesle göre daha geniş iç hacmiyle dikkat çekiyor. 4.374 mm uzunluğa ve 1.860 mm genişliğe sahip yeni Astra, kompakt sınıfın merkezinde yer alıyor. Yeni Astra, 2.675 mm (+13 mm) daha uzun dingil mesafesine sahip ancak öncekinden yalnızca 4.0 mm daha uzun.

Kaslı ve iddialı görünümüyle yeni Astra, zemini ayarlanabilen pratik bagajı ile 422 litre bagaj hacmi sunuyor. Yüksek temel ekipman güvenlik standardı Yeni nesil Astra, ülkemizde Editon, Elegance, GS Line ve GS olmak üzere dört farklı donanım seçeneği ile satılmaya başlarken, temel donanımdan standart olarak yüksek güvenlik sunuyor. Viraj ve düz yolda stabilite kontrolüne ek olarak, sürücü, yolcu, yan ve perde hava yastıkları, çekiş kontrolü, ikincil çarpışma freni ve hız sabitleyici, üst segmentte görmeye alışık olduğumuz şerit korumalı aktif şerit takip sistemi, kamera araçları ve bisikletlileri algılayabilen, aktif acil fren sistemi, trafik işareti algılama sistemi, hız uyarlama sistemi ve sürücü yorgunluğu algılama sistemi temel donanımdan standart olarak geliyor.

Araç, geceleri bile standart olarak bisikletli ve yaya algılamalı kamera ve radar tabanlı aktif acil fren sistemi, gelişmiş trafik işareti tanıma, stop fonksiyonlu adaptif cruise control -go, Elegance ve GS Line; Bunlara ek olarak premium donanım olan GS paketinde; Şerit merkezleme fonksiyonlu aktif şerit takip sistemi, gelişmiş kör nokta uyarı sistemi ve arka çapraz trafik uyarısı eklendi. Anahtarsız çalıştırma sistemini tüm donanımlarda standart olarak içeren Yeni Opel Astra, şehir içi manevralarda ve park etme durumlarında sürücüsüne hem güvenlik hem de konfor sunuyor. Ön ve arka park sensörleri temel donanımda standart iken, Elegance donanımında 180 derece arka görüş kamerası bulunur; IntelliVision 360o panoramik kamera, GS serisinde ve GS ekipmanında standarttır.

Gelişmiş sürücü yardım sistemleri

Yeni Astra ayrıca en yeni otonom sürüş yardım sistemlerini de içeriyor. Tüm bu son teknoloji, artı ön camdaki çok işlevli kamera, bir ön, bir arka ve bir yan olmak üzere dört gövde kamerası; Önde ve her köşede birer tane olmak üzere beş radar sensörünün yanı sıra ön ve arkada ultrasonik sensörler kullanır. IntelliDrive; Arka Çapraz Trafik Uyarısı, Gelişmiş Kör Nokta Uyarı Sistemi ve Şerit Merkezlemeli Aktif Şeritte Kalma Sistemi gibi özellikleri içerir. Yeni Astra ayrıca, ayarlanan hızı aşmadan öndeki aracı takip etmek için hızı artırabilen veya azaltabilen ve gerektiğinde fren yaparak durabilen adaptif hız sabitleme sistemini de içeriyor. Yeni Astra, kompakt sınıfta birinci sınıf IntelliLux LED® Pixel farları sunar Astra’nın son teknolojideki öncü rolü, Opel markasının uzmanlık alanları olan aydınlatma ve oturma sistemleri ile devam ediyor. 2015 yılında Adaptive Matrix LED farların tanıtılmasında önceki nesil öncü rol oynadı. GS donanımıyla standart olarak gelen IntelliLux LED® Pixel far teknolojisi, kompakt sınıfta ilk kez yeni Astra ile sunuluyor. Opel Grandland ve Insignia modellerinde bulunan bu son teknoloji, ultra ince farda her biri 84 adet olan 168 adet LED hücre ile piyasadaki en gelişmiş aydınlatma teknolojisini sunuyor. Uzun far, diğer yol kullanıcılarının gözlerini kamaştırmadan birkaç milisaniyede mükemmel bir şekilde ayarlanır. Karşıdan gelen ve giden trafikte sürücüler ışık huzmesinden hiç etkilenmez. Işığın menzili ve yönü, sürüş koşullarına ve çevreye göre 10 farklı modda otomatik olarak uyarlanır, böylece tüm hava ve yol koşullarında optimum aydınlatma sağlanır.

Yeni Opel Astra, temel donanımdan full LED farlar, LED sis farları ve LED stop lambaları ile sınıfında öne çıkıyor. Isıtmalı ve sınıfının en iyisi AGR sertifikalı ergonomik koltuklar Opel’in AGR onaylı ergonomik koltukları haklı bir üne sahiptir ve yeni Astra bu uzun süredir devam eden geleneği sürdürmektedir. Elegant donanımdan sürücü tarafında standart olan “Almanya Sağlıklı Sırt Kampanyası” sertifikalı ön koltuklar, bir önceki nesle göre 12 mm daha alçaktır. Bu, sportif sürüş hissini destekler. Spor ve konforu mükemmel bir şekilde birleştiren koltukların köpük yoğunluğu, iyi bir duruşu garanti ediyor. Yeni Astra, elektrikli sırtlıktan elektrikli bel desteğine kadar kompakt ve isteğe bağlı bir ayar işlevi olan AGR ön koltuklarla donatılmıştır. GS Line ekipmanında standart olarak bulunan ısıtmalı ön koltuklar, ısıtmalı direksiyon simidi ve ısıtmalı ön cam, kış aylarında konforu artırır. GS donanımına sahip Alcantara döşemeli koltuklar için ön yolcu koltuğu da AGR onaylıdır; Sürücü koltuğu ise elektrikli ve hafıza fonksiyonu ile fark yaratırken, yan aynaların hafıza fonksiyonu dikkat çekiyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir