Thomas Chevaucher 15 Nisan 2021 tarihinden itibaren Xavier Mestelan-Pinon’un görevini devralarak DS Performance’ın başına geçecek. Chevaucher, DS Techeetah’nın Formula E Pilot ve Takım kategorilerindeki ödüllerine yenilerini eklemeye çalışırken, bir taraftan da üçüncü jenerasyon otomobilleri geliştirecek teknik ekibin başında olacak.

Chevaucher, Stellantis Motorsport’un Direktörü Jean-Marc Finot’ya bağlı çalışacak.

Thomas Chevaucher kariyerine 2005 yılında, mühendis olarak başladı. Kariyerinin büyük kısmını Groupe PSA/Stellantis çatısı altında ve motor sporları dünyasında geçirdi. İlk önce Peugeot Sport’un yarışan müşteriler bölümünde görev alan Chevaucher daha sonra Citroën Racing’in WRC ve WTCC programlarına katıldı, şimdi de DS Performance ile kendisini Formula E’de kanıtlayacak.

Kariyeri boyunca çok sayıda önemli teknik ilerlemenin liderliğini yaptı ve parçası olduğu her disiplinde Groupe PSA/Stellantis’e aktif katkı sağladı. Chevaucher en başından beri Elektrikli Güç Aktarma Organları Geliştirme Birimi müdürü olarak DS Performance’ın Formula E faaliyetlerinin bir parçasıydı.

Stellantis Motorsport Direktörü Jean-Marc FINOT konuyla ilgili görüşlerini şöyle ifade etti: “Öncelikle Citroën ve DS markalarıyla geçirdiği süre zarfında elde ettiğimiz pek çok ödülün kazanılmasında rol oynamış Xavier’ye teşekkür etmek isterim. FIA’deki yeni kariyerinde ona başarılar diliyoruz. Xavier’nin yerini dolduracak kişiyi seçerken iki kere düşünmedik. Thomas Chevaucher’in hem Formula E hem de DS Automobiles hakkındaki bilgisi oldukça kapsamlı. Kendisinin yetenekleri ve tecrübesi, geçtiğimiz iki yılda Formula E’de kazandığımız unvanları elimizde tutmayı amaçladığımız gelecek sezonda paha biçilemez olacak. Thomas daha 40 yaşında bile değil ama arkasında sıkı deneyimi var. Bugün geldiği konum, Stellantis Motorsport’un genç yetenekleri öne çıkarma politikasının da meyvesi.

Thomas CHEVAUCHER ise atandığı yeni görevle ilgili şunları söyledi: “Bu benim için yepyeni bir sınav. Bu fırsat bana verildiği için gurur duydum. 2015’ten bu yana DS Automobiles takımının parçasıyım. Xavier Mestelan’a bağlı çalıştığım dönemde pek çok başarıya birlikte imza attık. Bu yüzden, karşımızdaki zorlu rakiplerle yüzleşirken galibiyet ivmemizi koruma görevinin bana emanet edilmesinden onur duydum. Atik kadın ve erkeklerden oluşan bir ekibiz. Beraber Formula E tarihinin en güzel sayfalarından bazılarını yazdığımız Techeetah ortaklığımızla tek bir amaç uğruna omuz omuza çalışmakta kararlıyız. O amaç da kazanmak.

2003: Grenoble, Fransa Institut National Polytechnique mezunu

2007-2009: Yarışan Müşteriler Araç Geliştirme Mühendisi, Peugeot Sport

2010-2012: WRC Etkinlik-içi ve Test Takımı Mühendisi, Citroën Racing

2013-2015: WTCC Yarış ve Test Takımı Yöneticisi, Citroën Racing

2015’den bu yana: Formula E Teknik Yöneticisi, DS Performance

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir