Japon markalarında lüks kavramı çoğu modele göre bir tık daha yukarıda. Yıllardır ülkemize gelmeyen Honda Accord’da bu konuda rakiplerine büyük fark atacak gibi görünüyor.

Ülkemizde çok geniş bir kitlesi olmasa da sahip olan herkesin hayran kaldığı bir model Accord. 2.0 litrelik motor hacmi nedeniyle ise ülkemizde uzun zamandır satılamayan Accord, sonunda Honda Türkiye’nin de bu segmentte tekrar söz sahibi olmalıyız demesi üzerine ülkemizde satışa sunuldu. 3 yıl önceki eski tasarımına sahip olmasına rağmen güncelliğini yitirmeyen modelin detaylarını birlikte inceleyelim.

Accord 2018 yılından beri yollarda olan yüzüyle ülkemize geldi. Ancak bu tasarım detayları çok da eski değil. Honda Civic’in son nesli ve bir önceki neslindeki detayları bir araya getiren model, ön yüzde bir önceki nesil Civic’e benziyor.

Ancak bu durumu sportif tampon detayları, daha büyük ızgara ile kapatan Accord, yan tasarımda ise asıl farkını ortaya koyuyor. 18 inçlik jantları, coupe çizgilere sahip tavan tasarımı, çamuruluklarda yer alan krom üstüne yerleştirilen Accord yazısı ve artan aks mesafesi bunun daha büyük bir otomobil olduğunu bizlere gösteriyor.

Arka tasarımı ise biraz kafa karıştırıcı olan Accord’un en dikkat çeken detayı ise bumerang gibi görünen stop lambaları. LED ve halojen teknolojisini bir arada bulunduran bu stop lambaları, aracın teknolojik detaylarına sanki balta vurmuş gibi görünüyor.

Bagaj üstünde yer alan spoiler, gerçek çift egzoz çıkışı gibi güzel detaylara sahip olan Accord’un, bunca özelliğinin arasında eksik kalan bir detay ise elektrikli bagajının olmaması. Bu donanımda ve fiyatta bir otomobilde olmasını beklediğim özellik dışında coupe formun camla birlikte açılan bagaj kapağıyla desteklenmesini de beklerdim. Bagajı açtığınızda ise 570 litre olan hacim bu segment için oldukça iyi.

Accord’un tasarımı dışında en büyük detayı ise iç mekanda ortaya çıkıyor. Artan aks mesafesi sayesinde arka koltuklardaki konforu fark ediyorsunuz. D segmentinin en uzun aks mesafesine sahip otomobillerinden olan Accord, neredeyse bir üst segment konforunu sunuyor. Arka koltuklarda da kaliteli bir yaşam alanı sunan Accord’un tek eksiği 3. bölge klima sistemi. Onun dışında arka koltuklarda ısıtma, bardaklık, havalandırma kanalı ve 2 adet USB çıkışı sunan otomobil, segmentinin en iyilerinden diyebiliriz.

Ön taraftaki kaliteli dokuyu arkada da barındıran Accord’un yalıtım konusunda da Honda’nın ülkemizdeki en iyi otomobili olduğu söyleyebiliriz. Bunun ilk dikkat çeken detayı ise camları açtığınızda oluyor. Çift katlı olan camlar aracın daha sessiz olmasını sağlıyor. Aynı zamanda arka tarafta artan izolasyon sayesinde lastik sesini de minimum duyduğunuz otomobilin ön tarafında ise izolasyon biraz daha az kullanılmış gibi hissettiriyor. Ancak bunu 10 hoparlörlü müzik sisteminden çok hafif bir müzik açarak kompanse edebilirsiniz.

Direksiyona geçtiğimizde Accord, farklı ve kaliteli bir his sunuyor. Yanal destekleri çok iyi olan elektrikli ve hafızalı sürücü koltuğu konforlu bir yapıya da sahip. Uzun olan oturma bölümü sayesinde baldırlarınızı güzel destekleyen koltuklar, yolculuklarda yorulmanızı engelliyor. Çok sade ve kaliteli tasarlanan ön konsol ise uzanmadan her şeye erişebilmenizi sağlıyor. Sürüş sırasında en önemli detayın bu olduğunu her otomobilde söylüyoruz.

Accord’un direksiyon simidi oldukça şık tasarlanmış ve üzerinde kullanmanız gereken tüm detaylara sahip. Direksiyon arkasında ise farklı bir görüntü sizi karşılıyor. Yarısı analog yarısı 7 inç boyutunda dijital olan kadranlar, şık dursada artık günümüz için biraz demode kalıyor. Aynı zamanda multimedya ekranınında tamamen dokunmatik olmaması büyük bir artı olmuş ancak 8 inçlik boyut, günümüz standartlarına göre biraz göze küçük geliyor.

Accord’un Civic’ten çok ayrı bir otomobil olduğu dokunduğunuz her yer dışında motoru çalıştırdığınızda da fark ediliyor. Ancak bu konuda ufak bir güzellik mevcut. Accord’un artık uzaktan çalıştırma sistemi mevcut. Bu sayede aracınızı evden çalıştırıp ısınmasının ardından yola çıkabilirsiniz. Amerika’da daha çok gördüğümüz bu özelliğin Accord’da ülkemize gelmesi oldukça güzel olmuş.

Motoru çalıştırdığınızda 1.5 litrelik Turbo Vtec motorun sessiz yapısı ile karşılaşıyorsunuz. Civic’den biraz daha güçlü olan bu motor 190 Beygir güç ve 260 Nm tork üretiyor. CVT şanzıman ile gücünü ön tekerleklere aktarsa da, Accord gerçekten konforlu ve sessiz yolculuk yapmanızı sağlıyor. Ateş duvarında ve kaput altındaki izolasyon sayesinde motor sesini çok yüksek devirlere kadar iç mekana yansıtmayan Accord, yüksek devirlerde ve sport seçeneğinde ise performanslı sürüş için motor sesine yapay bir ses daha ekliyor.

Accord fabrika verilerine göre 8,9 sn’de 0-100 km/s hızlanmasını tamamlıyor. Biz yaptığımız testte bunun 8,4 sn olarak ölçtüğümüzü söyleyebiliriz. Aynı zamanda ara hızlanmalarda da CVT şanzımana rağmen fazlasıyla iyi olan otomobilin, yakıt tüketimi ise çok trafikli zamanlarda biraz can sıkabiliyor. Fazla dur kalk olan trafikte yer aldığınızda ortalama 11 litre civarında yakıt tüketimi sergileyen Accord, ağırlığının altında tüketimi biraz arttırıyor. Ancak uzun yol yapmaya ya da daha akıcı trafikte aracı kullandığınızda ortalama tüketiminiz 6,9 litreye kadar düşebiliyor. Bu sayede de ekonomik olabildiğini kanıtlayan Accord’un sürüşü ise tipik bir Honda.

Direksiyon hissiyatı bu segment için iyi olan Accord’un, 18 inçlik 45 yanaklı lastikleri, direksiyon tepkilerinizi anında yola aktarıyor. Konforluya dönük ayarlanan süspansiyonlar ise darbeleri çok güzel sönümlüyor ve konforlu bir sürüş vaat ediyor. Aracın alçak yapısı sayesinde böyle bir seçim yapabilen Honda mühendisleri, aracın yol tutuşunu da bunu yaparak çöpe atmamış. Accord, bu segmentte en iyi yol tutuşa sahip otomobiller arasında yerini rahatlıkla alır.

Eğer D segmentinde hep aynı yüzdeki otomobilleri görmekten bıktıysanız, sıra bekleyerek otomobil almak istemiyorsanız ve uzun ömürlü bir japon otomobili almak istiyorsanız Honda Accord tam size göre bir otomobil. Kesinlikle test edip farklarını görmelisiniz.

2022 Honda Accord fiyat listesine buradan ulaşabilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir