Lüks segmentte otomobiller her geçen gün gelişiyor ve değişiyor. Mercedes’te bu gelişmeler ile kendini gösteren markalar arasında yer alıyor. Mercedes’in yeni şaheseri ise C Serisi, C200 4Matic AMG Edition 1 versiyonu ile test konuğumuz.

Otomobil dünyasında amiral gemi olarak adlandırılan modeller o kadar gelişti ki markaların alt modelleri de bu gelişimden faydalandı. Mercedes’te ise durumalar daha farklı. Mercedes amiral gemisi olan S Serisi’ni o kadar kadar iyi yaptı ki, diğer markalar onu örnek almak için araçlarını hızlıca yenileme yarışına girdiler. Tabi Mercedes, diğer markalar ona yetişmeye çalışırken alttaki modellerine tekrardan göz atmaya başladı. Karşımıza ise tamamen yenilenen C Serisi çıktı.

C Serisi yenilenen tasarım detaylarıyla o kadar güzelleşmiş ki S Serisi’nden bile daha iyi bir tasarımı olduğu söylenebilir. Uzun ve ince yapılı farlar, her bir tanesinde yıldız bulunan ön ızgara tasarımı, eski AMG araçlara gönderme niteliğindeki kaslı kaput tasarımı, yan tasarımındaki minimum çizgiler, keskin ütü izleri ve arkada yer alan incelerek uzayan stop lambaları.

Mercedes’in son zamanlarda çıkarttığı en iyi C Serisi olarak adlandırılmayı hak eden otomobilin dış tasarımında eleştirilecek bir nokta bulmak neredeyse imkansız.

İç tasarımda da yine aynı güzellikleri görüyoruz. Yatay yerleştirilmiş kadranlar, yeni AMG direksiyon simidi, sürücüye minimal şekilde döndürülmüş ve dikey yerleştirilmiş 12.3 inçli multimedya ekranı, tamamen yeni tasarlanmış havalandırma ızgaraları, deri kaplı torpido hepsi mükemmel bir ahenke sahip. Ekran altında işlerinizi görebilecek tuşlar tasarıma o kadar iyi gizlenmiş ki gözü asla yormuyor.

Ancak iç mekanda ne yazık ki eleştirilecek durumlar bulunuyor. Bunlardan birincisi malzemeler çok kaliteli görünse de çok kaliteli olsa da birleşim yerlerinin kalitesi bir Mercedes’ten beklenmeyecek kadar düşük. Bunu en iyi anladığınız nokta ise multimedya ekranı altındaki tuşlar ve ortadaki devasa saklama alanına sahip olan bölüm. Elinizi dokunmadan daha ayağınızı yasladığınızda gelen çıtırtılar bir Mercedes’e yakışmayacak düzeyde. Ancak bu araçların ilk üretim araçlar olduğunu da unutmamak gerek. İlerleyen günlerde bu konular hakkında Mercedes elbette iyileştirme yapacaktır.

Sürüşe geçtiğimizde ise sessiz bir motorla karşılaşıyoruz. Bu motor önceki nesilin makyajlı versiyonunda da gördüğümüz 1.5 litrelik benzinli motor. Bu motora ek olarak yer alan 20 hp gücündeki elektrikli motor 200 Nm tork değerine sahip ve aracın marş sisteminin daha kusursuz çalışmasını sağlıyor.

4 tekerlekten çekişli olan otomobil bu motorun da desteği ile kusursuza yakın bir gaz tepkisine sahip. Tabi bu durumun bir diğer yardımcı ise 9 ileri 9-DCT olarak adlandırılan şanzıman. Sport ve Sport+ moda geçmediğiniz sürece sakin bir karaktere sahip olan bu şanzıman, Spor kullanım istediğinizde mükemmel bir hissiyat sunuyor.

Comfort ve Eco modunda ise çok hızlı bir tepki vermeyen şanzıman, ara hızlanma istediğinizde sürüşünüzü biraz baltalayabiliyor. Yüksek devirlerde ise gücünü kaybetmeye başlayan motor, tatlı bir sesi iç mekana yansıtıyor. Aracın AMG donanım olduğunu düşününce bu oldukça güzel bir ses olarak algılanıyor.

Süspansiyonları tam bir Mercedes’te olması gerektiği gibi olan otomobilin AMG süspansiyon sistemi yerine sertliği ayarlanabilir bir süspansiyon sistemi bulunuyordu. Normal kullanımda 19 inç ince yanaklı lastiklere rağmen konforlu olan otomobil, test aracımızda bulunan 3.5 dereceye kadar yönlendirilebilen arka aks sayesinde virajlarda ise yere resmen yapışıyordu.

Aracın tutuşunu kaybetmek için gerçekten saçma hareketler yapmanız gerekiyor. 4Matic sistemi ve arka aks yönlendirme sistemi aracın kusursuza yakın yol tutmasını sağlıyor.

Direksiyon sisteminin ayarlarının da güzel yapılmış olması sürüşün sizin için fazlasıyla zevkli olmasını sağlıyor.

Tabi bunca güzelliğin ülkemizde büyük bir bedeli var. Mercedes C Serisi test aracımızı üzerindeki bulunan tüm opsiyonlar ile almak isterseniz ortalam 1.7 milyon TL gibi bir bedel ödemeniz gerekiyor. Tabi bu tutar yazıyı yazdığım an için geçerli. Eğer fiyat listesinin güncel versiyonunu görmek isterseniz buraya tıklayabilirsiniz.

Yeni Mercedes-Benz C 200 4Matic fabrika verileri – teknik özellikler

Motor:1497 cc, 4 silindirli, turbo, benzinli
Şanzıman:9 ileri oranlı otomatik
Maksimum güç:204 HP @ 5800-6100 d/d
Maksimum tork:300 Nm @1800-4000 d/d
Maksimum hız:241 km/s
0-100 km/s:7.1 sn
Bagaj hacmi:455 lt
Boyutlar (uz./gen./yük.):4751 / 1820 / 1438 mm
Tüketim (WLTP ort.):7.6 – 6.6lt/100 km
Fiyat:1.690.000
One thought on “2022 Mercedes-Benz C200 4Matic ; Daha İyisi Yok”
  1. Siteniz harika güncel olması paha biçilemez. Lütfen güncelliğinizi kaybetmeyin.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir