TEMSA, Türk mühendislerinin geliştirdiği yerli araçları dünyanın farklı ülkelerine ihraç ederek elektrikli araç portföyünü genişletmeye devam ediyor.

4 elektrikli aracı seri üretime hazır hale getiren TEMSA, beşinci elektrikli modeli LD SB E’yi IAA Hannover Transport’ta sergileyecek. Dünyanın en önemli ticari araç fuarlarından biri olan Hannover IAA Transportation 2022, 19-25 Eylül 2022 tarihlerinde gerçekleştirilecek. 40 farklı ülkeden 1.200’ün üzerinde firmanın katıldığı fuar, dünyanın önde gelen ticari araç üreticilerinden elektrikli araçlara yönelik yeniliklere ve çözümlere tanık olacak. Türk üreticilerin de katılacağı fuarda TEMSA, seri üretim için hazırladığı beşinci elektrikli otobüsü LD SB E’yi sergileyecek.

LS SB E tanıtım etkinliği organizasyonun basın günü olan 19 Eylül’de saat 12.00’de TEMSA standında gerçekleştirilecektir. TEMSA, piyasaya sunacağı LD SB E’nin yanı sıra yenilenen Avenue Electron ve HD modellerini de Hannover’de tanıtacak. Normal şartlar altında 2 yılda bir gerçekleşen ve kendi alanında dünyanın en önemli organizasyonlarından biri olarak kabul edilen Hannover IAA Taşımacılığı, pandemi nedeniyle 2020 yılında düzenlenemedi. Fuar, standardizasyon ve pandemi kontrol altına alınarak 4 yıl sonra yeniden açılacak. 19 Eylül’de bir basın toplantısı ile başlayacak olan fuar, 25 Eylül’e kadar sürecek.

SÜRDÜRÜLEBİLİR BİR GELECEĞE KATKI SAĞLIYORUZ

Konuyu değerlendiren TEMSA CEO’su Tolga Kaan Doğancıoğlu, küresel ekonomiye gölge düşüren tüm zorlu koşullara rağmen elektrifikasyon odaklı küresel büyüme stratejilerini kararlılıkla uyguladıklarını belirterek, “Yeni elektrikli otobüsümüz Dünyanın en önemli ticari araç fuarlarından biri olan IAA Hannover Transportation’da düzenlenen LD SB E, bu kararlılığın en somut göstergesi. Bugün seri üretime hazırladığımız 5 farklı aracımız; Sürdürülebilir kalkınma ve teknolojiye dayalı esnek, çevik ve dinamik iş kültürümüz sayesinde ülkemizde ve dünyada elektrikli araçların mobilizasyonunda en önemli oyunculardan biriyiz. Türkiye’de doğup büyüyen bir marka olarak bu tür etkinliklerde sunduğumuz bu güçlü vizyon, TEMSA ve Türk sanayisinin katma değerli üretim tutkusunu göstermesi açısından da büyük önem taşımaktadır. Şu anda İsveç’ten Amerika Birleşik Devletleri’ne, Romanya’dan Fransa’ya kadar yollarda olan elektrikli araçlarımız, genişleyen ürün yelpazemizle çok daha geniş coğrafi bölgelerde yerini alarak sürdürülebilir bir geleceğe katkı sağlamaya devam edecek” dedi.

SERİ ÜRETİME HAZIR 4 MODEL ELEKTRİKLİ ARAÇ

Sabancı Holding ve PPF Group (Skoda Taşımacılık) bünyesinde iki yıldır faaliyet gösteren TEMSA, bugünden itibaren seri üretime hazır 4 farklı model elektrikli araç üretti.

12 metrelik Avenue Electron ve 9 metrelik MD9 electriCITY modellerini dünyanın çeşitli coğrafi bölgelerine ihraç eden TEMSA, Türkiye’nin ilk yerli elektrikli otobüsünü ASELSAN ile birlikte geliştiriyor.

TEMSA, bu araçlara ek olarak geçtiğimiz günlerde ABD pazarı için özel olarak geliştirdiği TS 45E’yi piyasaya sürdü. Dünyanın en büyük teknoloji şirketlerine ev sahipliği yapan Silikon Vadisi’nde yaklaşık 2 yıldır test sürüşü yapan TS 45E, tüm testlerden başarıyla geçerek denize indirildi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir