Hyundai ülkemizde üretim yapan az sayıdaki otomobil firmasından biri, yeni yatırımları ile yeni otomobiller üreten Hyundai, mild hybrid teknolojisine sahip yepyeni Hyundai i20’yi de ülkemizde üretiyor.

Otomobil teknolojisi gün geçtikçe değişiyor. Önceleri üst segment otomobillerde gördüğümüz özellikler artık A ve B segmenti otomobillerde de kendilerini gösteriyor. Mild Hybrid teknolojisi, dijital kadranlar, büyük multimedya sistemleri, LED farlar, LED stoplar bunların hepsi artık günümüzde B Segmenti otomobillerin olmazsa olmazı olarak karşımıza çıkmaya başladı. Hyundai’de eskiyen i20 modelini tamamen yenileyerek bu akıma katılmış oldu. Dijital kadranlar, LED farlar, büyük multimedya ekranı gibi detaylar ile segmentine ayak uyduran Hyundai i20, ülkemizdeki rakibi Renault Clio gibi ülkemizde üretilen bir model. Ancak ülkemizde satılan Renault Clio’dan bir üstünlüğü var. Bu üstünlük ise 1.0 litrelik motor seçeneğinde bulunan Mild Hybrid sistemi. Ekonomik olmasının yanında bu sistem sayesinde %10-20 civarında bir yakıt tasarrufu sağlayan bu otomobil, B segmentinde mild hybrid teknolojisini sunan ilk otomobil olarak da karşımıza çıkıyor.

Artık otomobillerin tasarımı, motor seçeneklerinden daha çok içerdiği teknolojileri konuşmaya başladığımız bu dönemde, i20’de de aynı detaylardan bahsederek anlatmaya başladım, ancak i20 tamamen yenilenmiş bir model. Eski neslinden en ufak bir esinti bulunmayan otomobilde, çok ilginç detaylar bizleri karşılıyor. LED farlar, köşeli yapıları ile aracın daha atak daha güçlü görünmesini sağlarken, arka tasarımda da aynı köşeli yapının yer alması biraz göz alışması gerektiriyor. Aynı zamanda günümüzün trendi olan iki arka stop lambalarını bağlayan çizgiye de sahip olan i20, bazılarına göre kötü bir arka tasarıma sahip olsa da radikal olmayı ve Hyundai’nin yeni tasarım felsefesinden detaylar barındırmayı başarıyor.

Dış tasarım görecelidir ancak iç tasarımda Hyundai, i20’de büyük bir değişim yapmayı başarmış. Yeni modellerde gördüğümüz iç tasarımı sunan i20, 4 kollu direksiyon yapısı ile bazı kişilerden eleştiri alabiliyor. Bu görüntü tabi ki bir zevk meselesi ancak bence i20’nin yeni direksiyon simidi güzel bir görüntüye sahip. Sürücüye dönük tasarlanan yeni iç yapıda, sert plastikler ne yazık ki bol miktarda kullanılmış ancak multimedya sistemi ve genellikle dokunacağınız noktalardaki detaylar kaliteli hissiyatı ile size yeterince kalite hissiyatı sunmayı başarıyor.

Sürüşe geçtiğimizde ise Hyundai i20’de değişen detayların olduğunu görmek mutlu edici. Daha iyi direksiyon hissiyatı, daha iyi yol tutuş ve daha kararlı süspansiyon sistemi i20’de ilk dikkat çeken detaylar olarak karşımıza çıkıyor. Bu sayede küçük bir otomobilde zevkli sürüşler yapmanız sağlanırken sizin canınızı sıkacak bir durum olabilecek sert süspansiyonlar ince yanaklı lastikler ile birleşince konfor hissiyatını biraz baltalıyor. Bu nedenle i20 alırken daha küçük çaptaki lastikleri tercih etmek sizin daha konforlu yolculuk yapmanızı sağlayabilir. Mild hybrid sistemi ise 1.0 litrelik motor ve 7 ileri DCT şanzıman ile birlikte oldukça iyi çalışıyor. Trafikte elektrik motorunun desteğini hissettiğiniz otomobilde düşük yakıt tüketimine sahip olmak ise hiç zor değil. Bizler testimiz sonunda karma tüketimde 6.7 litrelik tüketime sahip olduk ve İstanbul gibi trafiği gerçekten yorucu bir şehirde bu ortalama tüketim oldukça iyi.

Eğer B segmentinde bir otomobil almak istiyorsanız, MTV’si düşük, alırken ekonomik ve işletme maliyeti düşük bir otomobil istiyorsanız sizler de Hyundai bayilerinden bu otomobili test edip, güncel bir fiyat teklifi alabilirsiniz.

One thought on “Yepyeni ve Yerli; Hyundai i20”
  1. Maşallah diyorum. Hyundai bu kadar güzel değişim göstermiş. Gerçekten maşallah diyorum. Çünkü eski halini orta halini ve bu son halini hatırlayıp bakınca çok köklü değişim olmuş diyoruz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir