Otomobil dünyasında artık cesur adımlar atılmıyor. Markalar hızlı ve zevkli küçük otomobiller üretmek yerine artık daha çok kişiye ulaşacağı sıradan otomobillere odaklanıyorlar. Ancak Hyundai’nin N departmanı bu konuda efsanelerin arasına güncel şekilde girmeyi başaracak gibi görünüyor. Bizlerde Hyundai N Departmanından çıkmamış olsa bile oradan çıkmış gibi görünen ve hissettiren Hyundai Kona N-Line ile birlikteyiz.

Eskiden b segmenti otomobiller güçlü versiyonları ile sürüş efsaneleri arasında yerlerini alırlardı. Günümüzde ise bu durum değişti. Markalar küçük ve hızlı otomobil üretme sevdalarından vazgeçip artık daha çok satış yapacakları noktalara odaklandılar. Bunun nedeni ise markaların yöneticilerinin otomobil dünyasından değil, başarılı oldukları için süpürge, elektrikli ev aletleri gibi dünyadan gelmeleriydi. Ancak Hyundai bunu tersine çevirmek için mükemmel transferler yapmaya başladı.

Geçmişin efsanelerinin ağzımızda kalan tadını yeniden bizlerle buluşturacak bir departman kurdu. Hyundai N olarak isimlendirilen bu departman, Hyundai’nin güçlü ve sportif otomobillerini yapacak aynı zamanda da standart otomobiller için güzel bir tasarım departmanı olacaktı. Durum aynen böyle de oldu. Hyundai modelleri N-Line isminde bir donanıma sahip oldu. Daha sportif, daha güçlü ve daha çekici otomobilleri bu departmanın adını ve tasarım detaylarını kullanarak yapmayı başaran markanın ülkemizdeki güzel temsilcisi olan Kona’yı kullandık. Tasarım olarak standart Kona’dan çok daha dişli, çok daha sert bir görünüme sahip olan N-Line donanımı, aslında otomobilin ülkemizdeki sertlik kriterini yerine getirmesini de sağlıyor. Test aracımızdaki kırmızı renk sayesinde de çok dikkat çeken otomobilin, standart bir Kona’dan farkları ise farlar, tamponlar ve jantlar.

Bu detaylar sayesinde tasarımı tamamen değişmiş gibi duran otomobilin, iç mekanında ise Kona’dan yine farklı bir tasarım görüyoruz. N-Line’a özel delikli vites topuzu, kırmızı dikişli, N logolu direksiyon ve koltuklar standart bir Kona’dan bu otomobili ayıran özellikler. Bunun dışında ise tüm değişiklik yürüyende bulunuyor. Ülkemizde Smart ve N-Line donanımlarında satın alınabilen 1.6 litrelik T-GDI motora sahip olan otomobil 198 beygir gücüne sahip. Bu gücünü eski nesilde olduğu gibi keşke dört tekerlekten çekiş sistemi ile yere aktarmış dediğimiz otomobil önden çekişli olarak satın alınabiliyor. Bu nedenle de ülkemizin yollarında Kona N-Line ile gazladığınızda direksiyon ile boğuşmanız gerekiyor. Ancak standart bir Kona’dan daha hisli ve hızlı davranan direksiyon sistemi sayesinde de Kona sizi korkutmadan tepkilerinize cevap verebiliyor.

N-Line versiyonu ile daha rijit bir şasiye sahip olmuş hissiyatı veren otomobilin görüntüsü dışında da sanki Hyundai N departmanının parmağı var gibi görünüyor. Kona’dan biraz daha sert bir hissiyata sahip olan otomobilin bunda olan etkeni ise 18 inçlik jantlar ve 45 yanaklı lastikler. Bu nedenle Kona N-Line ülkemiz yollarında biraz rahatsız olabiliyor. Ancak tutan asfaltta ve yüksek hızlarda Kona N-Line’ın ne kadar güzel olduğunu size tarif etmem zor.

Böyle bir otomobilde gazlarken yüzünüzün gülmesi gerçekten unutulmayacak bir his. 7 ileri DCT şanzımanın geçişleri ise vites kolunun yanında bulunan Drive/Traction düğmesi ile aracı Sport moda aldığınızda daha da hızlanıyor. Bu sayede Kona N-Line’da daha iyi bir hızlanma ile bazı modelleri çok güzel şaşırtabiliyorsunuz.

Eğer hem ailenizle seyahat edebileceğiniz bir otomobil, hem de hızlı sürüşler yapabileceğiniz bir otomobil almak istiyorsanız Kona N-Line tam size göre bir tercih.

Hyundai Kona fiyat listesine de buradan ulaşabilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir